Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Συνάντηση της «Πρωτοβουλίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο Ν.Πέλλας» με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά



Το Σάββατο 18-4-2015 έγινε στα Γιαννιτσά συνάντηση της  "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ" συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ,Γιάννη Σηφάκη και Χρήστο Σμία, ενώ η Βουλευτής απουσίαζε σε αποστολή στο εξωτερικό (Στρασβούργο).
Αναδείχθηκε η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής στον τομέα των μεταφορών αλλά και η άμεση ανάγκη εξόδου του νομού από τη συγκοινωνιακή απομόνωση. Ιδιαίτερα σήμερα που οικονομική-ενεργειακή κρίση επιτείνεται και η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται δραματικά η εφαρμογή άμεσων δράσεων είναι παραπάνω από αναγκαία .

Οι πολίτες του Ν.Πέλλας διεκδίκησαν και διεκδικούν την προαστιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης -Ν.Πέλλας μέσω Γιαννιτσών και επέκταση στην Αλμωπία, μέσα από τις συντονισμένες δράσεις της "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ" που τη φετινή Άνοιξη συμπληρώνουν μια δεκαετία.
Διαφάνηκε η αποφασιστικότητα ανάληψης πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση επιτάχυνσης των διαδικασιών κατασκευής της σύνδεσης, γιατί :
·        αποτελεί σταθερή "ευρωπαϊκή επιλογή" για προτεραιότητα στα συγκοινωνιακά μέσα σταθερής τροχιάς.
·        θα συμβάλλει στην προαστικοποίηση πόλεων της Περιφέρειας και την αποκέντρωση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της αλληλεπίδρασης και συμπληρωματικότητας, με αποτέλεσμα την ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα  ,του τουρισμού και των τοπικών αγορών.
·        θα μεταφέρει με ασφάλεια και χρονική ακρίβεια επιβάτες και αγαθά,  συντομεύοντας κατά πολύ το χρόνο μετακίνησης από τους νομούς Κοζάνης ,Φλώρινας και Πέλλας προς τη Θεσσαλονίκη και θα μειώσει τα τροχαία ατυχήματα.
·        θα αποτελέσει τμήμα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας και θα διευκολύνει τη σύνδεση με τα άλλα διευρωπαϊκά δίκτυα.
·        θα μειώσει το ολοένα και αυξανόμενο φορτίο των εισερχόμενων μεταφορικών μέσων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα  την  κυκλοφοριακή της ανακούφιση.
·          θα αποθαρρύνει τη χρήση του Ι.Χ., με αποτέλεσμα τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα,  ενισχύοντας έτσι τη λήψη μέτρων κατά του φαινόμενου του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής.            Η " ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ" προτίθεται σύντομα αναλάβει κοινή δράση με αντίστοιχες πρωτοβουλίες και φορείς της Φλώρινας, της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης σε διαπεριφερειακό επίπεδο αφού η πραγματική ανάπυξη δε μπορεί παρά να περνά  από τις ράγες της προαστιακής σιδηροδρομικής  σύνδεσης Θεσσαλονίκης -Γιαννιτσών-Ν.Πέλλας.


             "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου