Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Για παράλογη δίωξη συναδέλφου στο Δήμο Έδεσσας κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πέλλας



Ο σύλλογος εργαζομένων Δήμου Πέλλας, εκφράζει την αγανάκτηση του για την, πέρα από κάθε λογική, δίωξη που άσκησε ο Δήμαρχος Έδεσσας-Βεγορίτιδας, στο συνάδελφο Γεώργιο Αβραμίδη. Ο συνάδελφος διώκεται διότι έπραξε το αυτονόητο, υπέγραψε ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων Έδεσσας- Αριδαίας και Σκύδρας το από 10/03/2015, Δελτίο Τύπου του Συλλόγου.
Στο προαναφερόμενο Δελτίο Τύπου γίνεται αναφορά στα δίκαια αιτήματα και στην καθημερινή αγωνία που βιώνουν οι  Σχολικοί Φύλακες και προς έκπληξη όλων μας , ο Δήμαρχος Έδεσσας  κίνησε τη διαδικασία δίωξης εναντίον του υπογράφοντα το Δελτίο Τύπου , στο πλαίσιο του  πειθαρχικού νόμου 4057/2012.
Προφανώς ο Δήμαρχος αγνοεί την συνδικαλιστική νομοθεσία, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα  και είναι ξεκάθαρο ότι η ενέργεια αυτή  έχει ως σκοπό την φίμωση, τον πειθαναγκασμό και τον εκφοβισμό της συνδικαλιστικής δράσης. Προφανώς ο δήμαρχος την ώρα που δημοπρατούσε την καθαριότητα ήθελε τον σύλλογο φοβισμένο και αδρανή. Δεν πρόκειται η κοινωνία να συναινέσει σε ενέργειες εκφοβισμού από τους δημάρχους των ιδιωτικοποιήσεων. Η ανακάλυψη της «κλήσης σε απολογία»  υπηρετεί την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη», επιδιώκοντας την υποτέλεια με τον αυταρχισμό και την καταστολή.
Ο σύλλογος μας συμπαρίσταται αλληλέγγυος στο συνάδελφο και  συνδικαλιστή, Γεώργιο Αβραμίδη και απαιτεί να σταματήσει άμεσα η άδικη σε βάρος πειθαρχική δίωξη.

Γιαννιτσά 31/3/2015
Ο πρόεδρος



Ελευθεριος Αβραμίδης



Η Γ.Γραμματέας



Μαρία Ξένου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου