Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Μπόνους σε όσους φορολογούμενους φανούν συνεπείς ;



Την επιβράβευση με ένα «μικρό μπόνους» όσων καταβάλλουν εφάπαξ τους φόρους τους έως τις 31 Ιουλίου, εξετάζει η κυβέρνηση.Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας διευκόλυνσης στους φορολογούμενους οι οποίοι θα πληρώσουν όλο το ποσό των φόρων τους μέχρι την 31η Ιουλίου, οπότε λήγει και η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης.

Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, «σκεφτόμαστε να κάνουμε μια τελευταία παρέμβαση αυτή την εβδομάδα. Θα πρόκειται για ένα μικρό μπόνους σε σχέση με όσους πληρώσουν εφάπαξ 31 Ιουλίου».

Η κα Βαλαβάνη, αναγνώρισε μεν πως υπάρχει καθυστέρηση στην διαδικασία εφαρμογής του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όπως καταλόγισε ο ερωτών βουλευτής, αιτιολόγησε δε πως οφείλεται στο γεγονός ότι εφαρμόζεται πρώτη φορά το μέτρο ενώ υπήρξαν και αλλεπάλληλες νομοθετικές τροποποιήσεις του από την προηγούμενη κυβέρνηση, που επέτειναν την βραδυπορία.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Θεοχάρης εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων κάτι που παραδέχθηκε η αναπληρωτής υπουργός, καθορίζοντας την καθυστέρηση αυτή σε διάστημα δέκα ημερών, αλλά ενημέρωσε πως δεν θα υπάρξει αλλαγή των ημερομηνιών καταβολής του φόρου που ξεκινούν από την 31η Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου