Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ο “Φίλιππος” Γαλατάδων στην Ματαράγκα και στο Μεσολόγγι



Η Εταιρία Αστικού Πολιτισμού “Φίλιππος” Γαλατάδων Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας συμμετείχε στα “Λαζάρια 2015” στην Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015. Τα “Λαζάρια” είναι γιορτές τιμής και μνήμης, σε ανάμνηση των γεγονότων που έγιναν στην περιοχή, κατά την Έξοδο του Μεσολογγίου. Την εκδήλωση διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Προοδευτικός Σύλλογος Ματαράγκας, με τον οποίο διατηρούμε αδελφικές σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια .

Το χορευτικό τμήμα του “Φίλιππου” ενθουσίασε το κοινό παρουσιάζοντας χορούς της περιοχής μας, ενώ ξεχωριστή ήταν η στιγμή της αναπαράστασης από τα δρώμενα του μακεδονικού γάμου.
   Η χορευτική ομάδα του συλλόγου συμμετείχε στη πένθιμη πομπή, το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, στα πλαίσια των Eορτών Εξόδου για τα 189 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Αξίζει να αναφέρουμε πως χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους 6.000 και οι σύλλογοι που έλαβαν μέρος ήταν 153.
   Το Δ.Σ συγχαίρει και ευχαριστεί από καρδιάς τους αδελφούς Ματαραγκιώτες για τη φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε επίσης την παραδοσιακή ορχήστρα ''Bukovo'', τον πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας κ.Μπαλτζίδη και τέλος όλα τα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν στην αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου