Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΠΑΜΕ: Εργαζόμενοι- Εργαζόμενες στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες



Η σημερινή "αντιμνημονιακή" κυβέρνηση πατάει πάνω στο νόμο της προηγούμενης και συνεχίζει το άνοιγμα των καταστημάτων για 7 Κυριακές τον χρόνο. Δεν θέλει να νομοθετήσει την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο τον χρόνο, γιατί είναι δεσμευμένη απέναντι στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους στον κλάδο του εμπορίου.


Η λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές προστέθηκε στα σμπαραλιασμένα ωράρια, τις ατομικές συμβάσεις, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την ανασφάλιστη εργασία, τους πετσοκομμένους μισθούς των 300 - 400 ευρώ, την απληρωσιά, την ανεργία και την εντατικοποίηση, που είναι κυρίαρχα στον κλάδο του εμπορίου. Οι πολυεθνικές στον κλάδο του εμπορίου, έχουν ξεκληρίσει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, οι οποίοι δεν άντεξαν τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες έχουν τα οικονομικά περιθώρια να πιέζουν και να σφίγγουν την θηλιά του ανταγωνισμού γύρω από τον λαιμό εκείνων που εξακολουθούν να αντέχουν. Μόνοι ωφελημένοι από την κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι τα πολυκαταστήματα, που ανοίγουν και λειτουργούν, πατώντας πάνω στην αρχή του λεγόμενου ελεύθερου ανταγωνισμού που η Ε.Ε. κατοχυρώνει, υπερασπίζεται, και υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς.

Συνεχίζουμε να είμαστε στο δρόμο, συνεχίζουμε την δουλειά στους συναδέλφους, με συζητήσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, για να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές για όλο τον χρόνο. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εμποροϋπάλληλους και απαιτούμε κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας με νόμο από την κυβέρνηση.
Συμμετέχουμε στην  απεργία την Κυριακή 5 Απρίλη.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε από κοινού τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, να καθορίζουν και τη ζωή μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν στη "μπάντα" συμβιβασμένες πλειοψηφίες, που αντί να παρέμβουν για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν στον κλάδο, χαιρετίζουν τη νέα κυβέρνηση και τις ελάχιστες εξαγγελίες της για την διαχείριση της ακραίας φτώχειας. Παροτρύνουν τους εργαζόμενους να ξεχάσουν όσα έχασαν στους μισθούς, τα επιδόματα, και όλα τα άλλα που φόρτωσαν στις πλάτες μας οι κυβερνήσεις, και που οι ίδιοι έχουν συμφωνήσει, αναπαράγουν τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι εργοδότες για την Κυριακάτικη αργία.
Δυναμώνουμε την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Διεκδικούμε αποφασιστικά:
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ !
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου