Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη για το Χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα



Στην ΕΤΑΔ προγραμματίζεται να ανατεθεί ξανά η διαχείριση του Χιονοδρομικού για τουλάχιστον 5 χρόνια
Σκέψεις της ΕΤΑΔ μετά από προτάσεις του Βουλευτή και των χιονοδρόμων για επένδυση 5 εκατομμυρίων ευρώ με δύο τελεφερίκ προς χαμηλότερες θέσεις προς Αλμωπία και Έδεσσα ( καλύβια Γιαννακούλα και χώρο φυσιολατρικού συλλόγου)
  Με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα συναντήθηκε στην Αθήνα ο Βουλευτής Γιάννης Σηφάκης.
Αναλύθηκαν τα ζητήματα που αφορούν το χιονοδρομικό και εκφράστηκε η θετική διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ για την εκ νέου παραχώρηση για διαχείριση του χιονοδρομικού στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου. Ο βουλευτής ζήτησε η παραχώρηση να είναι τουλάχιστον πενταετής για να μπορέσει η ΕΤΑΔ να μπεί σε διαδικασία επένδυσης. Η ανταπόκριση του κ. Πιτσιόρλα ήταν θετική.
Είχε προηγηθεί  συνάντηση του βουλευτή με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Δημητρίου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες που διαχειρίζονται το χιονοδρομικό τα τελευταία δύο χρόνια και τον κ. Παναγιωτόπουλο Θάνο επικεφαλής του κλιμακίου διαχείρισης με τους οποίους συζήτησε προτάσεις του και προτάσεις των χιονοδρομικών συλλόγων για επέκταση του χιονοδρομικού χαμηλότερα και προς την περιοχή της Αλμωπίας και προς την περιοχή της Έδεσσας για να αποφεύγεται ο εκχιονισμός του τελευταίου τμήματος των οδών πρόσβασης και ακόμη τα αυτοκίνητα να σταματούν χαμηλότερα και να μεταφέρονται οι επισκέπτες και οι σκιέρ στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις με τελεφερίκ. Ακόμη να δημιουργηθούν πίστες από το υφιστάμενο χιονοδρομικό προς αυτές τις χαμηλότερες θέσεις. Ως τέτοιες θέσεις υποδείχτηκαν τα καλύβια του Γιαννακούλα και η θέση που εδρεύει ο φυσιολατρικός όμιλος.
Οι αναπτυξιακές αυτές προτάσεις που θα βοηθήσουν πολύ την βιωσιμότητα του χιονοδρομικού και θα συμβάλλουν στην πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα του για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα βρήκαν θετική ανταπόκριση στους υπεύθυνους που δεσμεύτηκαν να τις μελετήσουν επισταμένως.
Το χιονοδρομικό θα συνεχίσει υπό δημόσια διαχείριση και θα μπεί σε τροχιά επένδυσης σε τρόπο που μαζί με τα Λουτρά Πόζαρ, την λίμνη Βεγορίτιδα και το ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας να αποτελέσουν ενιαίο πολύ σημαντικό τουριστικό προορισμό που θα συμβάλει περαιτέρω αποφασιστικά στην τοπική οικονομία.  
Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Πέτρος Τσαρκνιάς, αντιπρόεδρος του Χιονοδρομικού συλλόγου Αλμωπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου