Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών η μουσικοχορευτική εκδήλωση από την ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών με κεντρικό τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, τα Νησιά, την Μικρά Ασία και την Ανατολική Ρωμυλία. Πάνω από εκατόν πενήντα παιδιά και νέοι από τα παιδικά, εφηβικά και νεανικά χορευτικά τμήματα του Ναού συμμετείχαν στην παρουσίαση των χορών με ζωντάνια και παλμό. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά στην ομορφιά και στην ιστορία της Ελλάδος, στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας και στην προσφυγιά όπως επίσης και στην σημασία διατήρησης της παράδοσής μας. 
Ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού π. Ιωάννης Σπυρίδης στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε για την εορτή της Αναστάσεως, αναφέρθηκε στη λάμψη της χώρας μας, αλλά και στη δύναμη που κρύβει η Ελλάδα, ενώ έκλεισε τον σύντομο χαιρετισμό του με δύο στίχους από το πνευματικό εμβατήριο του Άγγελου Σικελιανού: "Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τον κόσμο".. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, η Βουλευτής Πέλλας κα Θεοδώρα Τζάκρη, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της αστυνομίας, συλλόγων και φορέων της πόλεως.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Πέλλας απένειμε αναμνηστικά δώρα στους χοροδιδασκάλους.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στην www.inag.gr/video.html










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου