Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η Μεσόγειος θρηνεί...



Του Παναγιώτη Νανούδη

Ο γεωπολιτικός χάρτης γύρω μας αλλάζει… Ένας παράλογος θρησκευτικός φανατισμός και πολλές υποκινούμενες εξεγέρσεις έχουν αναταράξει καταστροφικά την κάτω γειτονιά μας.


Μια σειρά εμφύλιων πολέμων και συνεχόμενης φτωχοποίησης έχουν στρέψει τους λαούς της νότιο-ανατολικής Μεσογείου στην αναζήτηση της ειρήνης και της επιβίωσης. Η ελπίδα τους βρίσκεται στην απέναντι ακτή και η θάλασσα αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο τους.  Ο δρόμος για την ελευθερία δύσκολος και ακριβός, η δύναμη για τη ζωή μεγάλη και αναγκαία.

Σύριοι, Λίβυοι, Παλαιστίνιοι και όχι μόνο αποτελούν κάθε ώρα που περνά τα ανθρώπινα πλωτά καραβάνια της Μεσογείου. Η Ευρώπη στα μάτια τους θυμίζει γη της Επαγγελίας και τα φώτα της σαν φάροι ελπίδας έλκουν όλο και πιο πολύ τα πληγωμένα κορμιά τους. Το εγχείρημα επικίνδυνο και το πέρασμα αβέβαιο…  

Η Μεσόγειος για ακόμη μία φορά θα χάσει τη λάμψη των χρωμάτων της και τα νερά της θα μαυρίσουν από το θρήνο των νεκρών… Σώματα μικρά και άλλοτε μεγαλύτερα.  Είναι όλα αυτά τα ναυαγισμένα κορμιά που μας δείχνουν καθημερινά πόσο σημαντική είναι η ελευθερία της ανθρώπινης ψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου