Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Συναντώνται εκτάκτως Βαρουφάκης – Λαγκάρντ την Κυριακή



Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει την Κυριακή στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα των ΗΠΑ για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης με την επικεφαλής του Ταμείου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο έλληνας ΥΠΟΙΚ την Δευτέρα θα πραγματοποιήσει και σειρά επαφών με αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ, νωρίτερα το Σάββατο, είχε διαψεύσει με ανακοίνωσή του δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για προσωρινή ανάκληση των τενχικών του κλιμακίων στην Αθήνα, λόγω καθυστερήσεων στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης.
Από την ελληνική πλευρά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας επανέλαβε ότι στις 9 Απριλίου θα καταβληθεί η δόση των περίπου 450 εκατομμυρίων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά σημείωσε ότι οι εντολές πληρωμών θα δοθούν στις 8 του μηνός.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου