Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Συμφωνία σε έξι σημεία βλέπει το Bloomberg



Την άποψη πως η ελληνική κυβέρνηση με τους ευρωπαίους εταίρους βρίσκονται πιο κοντά από κάθε άλλη φορά σε συμφωνία εκφράζει το Bloomberg.
Το πρακτορείο σε άρθρο με τίτλο «Γιατί μια συμφωνία για την Ελλάδα δεν είναι τόσο μακριά» επισημαίνει ότι οι δύο πλευρές δεν είναι τόσο μακριά από μία συμφωνία. «Οι τίτλοι στον ελληνικό Τύπο σήμερα, ημέρα της 5ης επετείου από το πρώτο Μνημόνιο, δείχνουν ότι τουλάχιστον η μια πλευρά είναι αισιόδοξη για συμφωνία.Προτού, όμως, θεωρήσουμε ότι
αυτό είναι απλά μια άστοχη έκφραση ελληνικής αισιοδοξίας ας δούμε πόσο κοντά και πόσο μακριά είναι οι δύο πλευρές» προσθέτει το Bloomberg.

Μάλιστα, ο οικονομολόγος του πρακτορείου, Μαξίμ Σμπαχί, πραγματοποίησε μια σύγκριση των όσων έχουν ακουστεί τις τελευταίες εβδομάδες και έφταασε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται έχουν ήδη συμφωνηθεί.
«Μια σύγκριση ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις διάφορες λίστες που έχουν διαρρεύσει και τις συστάσεις των δανειστών δείχνει ότι οι δύο πλευρές ήδη συμφωνούν στις περισσότερες από τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται στο τραπέζι», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Πιο συγκεκριμένα, το Bloomberg διαπιστώνει ότι υπάρχει συμφωνία σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την αντιμετώπιση της διαφθοράς και τη Διοικητική μεταρρύθμιση. Πιθανή συμφωνία βλέπει το Bloomberg στα ζητήματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και ο κατώτατος μισθός, ενώ ως μοναδική μεγάλη διαφωνία βλέπει την αλλαγή του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου