Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Mην στήνεστε στις ουρές αδίκως.Κάντε τη ρύθμιση των 100 δόσεων ηλεκτρονικά!



Οι Έλληνες δεν είναι μόνον άνθρωποι της τελευταίας στιγμής είναι επίσης τεχνολογικά αναλφάβητοι και διακατέχονται από φοβικό σύνδρομο ότι μια μηχανή μπορεί να τους πάρει την ψυχή, τα λεφτά, να τους κοροϊδέψει ή ότι άλλο.Έτσι, προτιμούν αντί να καθίσουν μπροστά στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή και μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας να έχουν λύσει το πρόβλημά τους χωρίς να χρειαστεί καν να μετακινηθούν από τη θέση τους προτιμούν να συνωθούνται στα γραφεία του ΟΑΕΕ κατά εκατοντάδες, να χάνουν τον χρόνο
τους, να εκνευρίζονται και να εκνευρίζουν με τις απίστευτες ερωτήσεις τους και στο τέλος να διαμαρτύρονται στα τηλεοπτικά συνεργεία που τρέχουν να τους απαθανατίσουν ότι αποτελεί ντροπή και άλλα τέτοια ηχηρά.
Έτσι, τηρώντας τις... παραδόσεις από το πρωί της Τρίτης ουρές σχηματίζουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στα υποκαταστήματα του ταμείου προκειμένου να προχωρήσουν στη ρύθμιση των χρεών τους, εντασσόμενοι στις 100 δόσεις.
Φυσικά, αντί να κάνουν αυτό θα μπορούσαν να μπουν στην ιστοσελίδα ΟΑΕΕ, να ακολουθήσουν τις οδηγίες, να βάλουν τον κωδικό που τους ζητείται, να δουν το ποσό που οφείλουν και να επιλέξουν τον αριθμό των δόσεων που επιθυμούν.
Σε λίγες ώρες, τους έρχεται ένα απαντητικό email που περιέχει την επιβεβαίωση της ρύθμισης και του ποσού, τον κωδικό για την πρώτη πληρωμή και τον κωδικό για την πάγια εντολή πληρωμής των μηνιαίων καταβολών τους.
Και για όσους υποστηρίζουν ότι ορισμένοι, κυρίως λόγω ηλικίας, δεν έχουν υπολογιστή η απάντηση είναι απλή: Έχουν λογιστή, παιδιά, φίλους, γνωστούς. Κι αν τελικά εξανληθούν όλοι αυτοί, όσοι τελικά πάνε αναγκαστικά στον ΟΑΕΕ θα είναι τόσο λίγοι ώστε δεν θα υπάρχουν πλέον ουρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου