Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

"Στρατηγική" πώληση! Η Κίνα αγόρασε S-400 από τη Ρωσία (βίντεο)



Η Κίνα αγόρασε S-400. Ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport Ανατόλι Ισαϊκιν δήλωσε στην Kommersant,ότι η Κίνα είναι η πρώτη χώρα που αγοράζει το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό-αντιπυραυλικό σύστημα της Μόσχας.
Δεν αποκάλυψε τους όρους της συμφωνίας αλλά επεσήμασε τον στρατηγικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης αγοράς.

Ο επικεφαλής της Rosoboronexport δήλωσε ότι η ρωσική αμυντική βιομηχανία είναι υποχρεωμένη να προμηθεύει το σύστημα αεράμυνας S-400 πρώτα στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρά το γεγονός ότι πολλές χώρες του εξωτερικού ενδιαφέρονται για την αγορά του .
Οι S-400 είναι σε θέση να εκτοξεύουν έως 72 πυραύλους εγκλωβίζοντας 36 στόχους ταυτόχρονα. 
Το πυραυλικό σύστημα S- 400 είναι ένα σύστημα μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς νέας γενιάς. Προορίζεται για την προσβολή όλων των σύγχρονων και μελλοντικών μέσων επίθεσης από αέρος και από το διάστημα. 
Υπάρχουν και οι S-500
Το S-500 είναι νέα, η 5η, κατά σειρά γενιά των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων. Εδώ προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί η αρχή της χωριστής επίλυσης των προβλημάτων προσβολής των βαλλιστικών και αεροδυναμικών στόχων. Το κύριο καθήκον του νέου συστήματος είναι η αναχαίτιση του μαχητικού εξοπλισμού των πυραύλων μέσου βεληνεκούς, και, άν χρειαστεί, και των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων στα τελικά σημεία της τροχιάς και εντός ορισμένων ορίων και σε μεσαία τμήματά της. Πιθανολογείται ότι το S-500 θα είναι πιο συμπαγές και πιο ευέλικτο από τα υφιστάμενα συστήματα S-400 Triumph. Το σύστημα S-500 θα εφοδιαστεί με πιο ισχυρό ραντάρ, ικανό να ανιχνεύει στόχους σε απόσταση έως 800-900 χιλιόμετρα.

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου