Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Σκότωσε τον γιο της, για τα social media



Μια νεαρή γυναίκα από τα προάστια της Νέας Υόρκης, η οποία έχει κριθεί ένοχη για τη δολοφονία του 5χρονου γιου της με υπερβολική ποσότητα αλατιού, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη όταν θα της απαγγελθεί η ποινή της, αργότερα σήμερα.
Η Λέισι Σπιρς, 27 ετών, που κατέγραφε την περιπέτεια της υγείας του γιου της, του Γκάρνετ, στο προσωπικό μπλογκ της και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κρίθηκε ένοχη για
ανθρωποκτονία τον περασμένο μήνα από τους ενόρκους του δικαστηρίου στο Γουάιτ Πλέινς. Φέρεται ότι το 2014 σκότωσε το παιδί της που νοσηλευόταν στο Ιατρικό Κέντρο Γουέστσεστερ με μοναδικό σκοπό να προσελκύσει την προσοχή και τη συμπάθεια των χρηστών στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι η Σπιρς γέμισε τον σωλήνα σίτισης του αγοριού με μια θανατηφόρα δόση αλατιού και συνέχισε να γράφει στο μπλογκ της.

Ο συνήγορος της γυναίκας προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη στο νοσοκομείο επειδή επέδειξε "αμέλεια" και είπε ότι σκοπεύει να εφεσιβάλει την απόφαση.

Εν αναμονή της απαγγελίας της ποινής της η Σπιρς κρατείται στη φυλακή της κομητείας Γουέστσεστερ.

Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν την 27χρονη, η οποία κατοικούσε στο Τσέσνατ Ριτζ, περίπου 51 χιλιόμετρα βορείως της πόλης της Νέας Υόρκης, για τη σύντομη και οδυνηρή ζωή του γιου της.

"Στα πέντε χρόνια της ζωής του ο Γκάρνετ Σπιρς αναγκάστηκε να υποστεί επαναλαμβανόμενες νοσηλείες, μη αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις και τελικά δηλητηρίαση με αλάτι, όλα από τα χέρια του ανθρώπου που θα έπρεπε να είναι ο υπέρτατος προστάτης του: της μητέρας του", είπε η εισαγγελέας Τζάνετ Ντιφιόρε. "Χρησιμοποιώντας τις υποτιθέμενες αρρώστιες του παιδιού για να ελκύει την προσοχή στον εαυτό της, οι πράξεις της οδήγησαν ευθέως στον βασανιστικό θάνατό του", πρόσθεσε.

Η γυναίκα είχε υποστηρίξει στην αστυνομία ότι ο γιος της, ο πατέρας του οποίου σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, έπασχε από κοιλιοκάκη, από τη νόσο του Κρον και ανωμαλίες στα αυτιά. Οι αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις ασθένειες του γιου της, ακόμη και φωτογραφίες του Γκάρνετ ενώ ήταν διασωληνωμένος, λίγη ώρα προτού ξεψυχήσει, παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο ως αποδείξεις για την ενοχή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου