Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ενενηντατετράχρονος πήρε πτυχίο με καθυστέρηση... 75 ετών!

Λαμπρό παράδειγμα για μικρούς και μεγάλους είναι ο 94χρονος Anthony Brutto, από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ, που μόλις την περασμένη Κυριακή πήρε το πτυχίο του στην Ιστορία της Τέχνης, με μια «μικρή» καθυστέρηση 75 ετών.







Ο Brutto μπήκε στο πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια το 1939 και ενώ αναμενόταν να ολοκληρώσει τις σπουδές του σε τέσσερα χρόνια, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος του άλλαξε τα σχέδια, αφού χρειάστηκε να υπηρετήσει στην Αεροπορία. Όμως και με το τέλος του πολέμου τα πράγματα δεν έγιναν ευκολότερα για τον «αιώνιο φοιτητή», επειδή χρειάστηκε να φροντίζει την άρρωστη σύζυγό του.



Ο Anthony Brutto εργάστηκε ως πωλητής κοσμημάτων, αλλά δεν εγκατέλειψε ποτέ την σκέψη ότι μια μέρα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Την δεκαετία του '80 ο Brutto πήρε την σύνταξή του και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την ξυλογλυπτική, αλλά, όπως φαίνεται, το ανήσυχο πνεύμα του τον οδήγησε στην απόφαση να ολοκληρώσει, επιτέλους, τις σπουδές του.

Έτσι, έστω και με 75 χρόνια καθυστέρηση, πήρε το πολυπόθητο πτυχίο, όμως, δήλωσε ότι το επικό ταξίδι στον κόσμο της μόρφωσης δεν έχει ακόμα τελειώσει. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα ξεκουραστεί και μετά θα αρχίσει να διαβάζει για το μεταπτυχιακό του!

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου