Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Γιαννιτσά: Με τη μέθοδο του «ριφιφί» έκλεψαν γεωργικά φάρμακα αξίας 77.000 ευρώ



Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής γεωργικών φαρμάκων, με τη μέθοδο του «ριφιφί» από εταιρεία σε περιοχή της Πέλλας και για την υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων, ηλικίας 24, 34, 35 και 41 ετών.Οι δράστες τα ξημερώματα της 13-12-2014 πήγαν από τη Θεσσαλονίκη σε εταιρεία γεωργικών φαρμάκων σε περιοχή της Πέλλας, όπου απενεργοποίησαν τον συναγερμό, τρύπησαν τον πλαϊνό τοίχο και εισήλθαν
εντός της εταιρείας, απ’ όπου και αφαίρεσαν προϊόντα, συνολικής αξίας 77.000 ευρώ.
Κατά την διαφυγή τους, για την μεταφορά των κλοπιμαίων, χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Φ. όχημα της εταιρείας, το οποίο και εγκατέλειψαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αφού αφαίρεσαν την μπαταρία του.
Οι δύο εκ των συλληφθέντων (41χρονος και 34χρονος), έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και περί τελωνειακού κώδικα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Στο μεταξύ συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, ένας 25χρονος υπήκοος Σενεγάλης, καθώς διαπιστώθηκε να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση διάφορα προϊόντα άνευ αδείας πλανόδιου πωλητή και νομίμων παραστατικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου