Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας για την διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης


Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Πέτρος Γάγγλιου παραβρέθηκε στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το Σαββάτο 23/05 και την Κυριακή 24/05, στην Αθήνα και μεταφέρει μήνυμα ικανοποίησης για τις διαδικασίες και αισιοδοξίας για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Η τελική εντύπωση που αποκομίστηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης είναι ότι ακόμη και οι διαφοροποιημένες απόψεις που διατυπώθηκαν συνιστούν έκφραση δημοκρατικών ζυμώσεων που γεννούν την ωστική δύναμη για διέξοδο από το τέλμα στο οποίο περιήλθε η χώρα εξαιτίας των μνημονικών κυβερνήσεων.
Εκφράστηκε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών η βεβαιότητα πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις κόκκινες γραμμές που χάραξε ο λαός στις 25 Γενάρη και ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία. Ακόμη και αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων των δανείων. Οι άνθρωποι είναι πάνω από το χρέος.
Άλλωστε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σύσκεψη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης 27/5, διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση " εξασφαλίζοντας εκ των πρότερων συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας [...] χρειάζεται να κλείσουμε όμως όλοι τα αυτιά στις Κασσάνδρες, στους κινδυνολόγους. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην τελική ευθεία "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου