Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Μπλόκο των δανειστών στην πρόταση για μειωμένο ΦΠΑ.



Εμπλοκή έχει παρουσιαστεί  στη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και θεσμών για το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που θα δίνονται στους καταναλωτές όταν αυτοί πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε την πληροφορία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega, οι εκπρόσωποι των Θεσμών στη διαπραγμάτευση εγείρουν ενστάσεις τόσο για τα τεχνικά ζητήματα παροχής της έκπτωσης όσο και για τα νομικά. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η
κοινοτική νομοθεσία δεν επιτρέπει την ύπαρξη δύο διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ για το ίδιο προϊόν ή υπηρεσία, όπως προβλέπει η ελληνική πρόταση για τη μεταρρύθμιση του φόρου στην Ελλάδα.

Το εμπόδιο αυτό επιχειρείται να ξεπεραστεί από την ελληνική πλευρά με την παροχή έκπτωσης επί του συνολικού λογαριασμού, η οποία όμως δεν θα παρέχεται από το ποσό του ΦΠΑ που αντιστοιχεί στο τίμημα αλλά μέσω προγράμματος επιβράβευσης του καταναλωτή από την Εφορία όπως συμβαίνει με τα αντίστοιχα προγράμματα των τραπεζών.

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης παραμένει η πρόταση της κυβέρνησης στον τομέα του ΦΠΑ αναφορικά με τη θεσμοθέτηση χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή με τη χρήση καρτών, ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σε ερώτηση σχετικά με τις ενστάσεις που φέρεται να διατυπώνουν οι εταίροι μας.

Η ίδια πηγή επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό συνεχίζονται και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει καινοτόμες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου