Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

«Πόντον Ανάσπαλτον» από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών. εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου



Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, διοργανώνει υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων εκδήλωση στις 16 Μαΐου και ώρα 8μμ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Πρωταγωνιστές και εκφραστές στην εκδήλωση μνήμης, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείουκαι του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και καθοδήγηση του καθηγητή ποντιακής λύρας του σχολείου κου Στεφανίδη Αλέξη.

Σαράντα ποντιακές λύρες συνοδευόμενες από δεκαπέντε νταούλια ενώνονται με άλλα παραδοσιακά όργανα του Μουσικού Σχολείου, σε μία προσπάθεια  διάδοσης του άσβεστου αιτήματος του Ποντιακού Ελληνισμού για την αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων του, αυτή τη φορά από τους κύριους συνεχιστές της ιστορίας, τους μαθητές.
Συμπαραστάτες του φιλόδοξου εγχειρήματος των παιδιών, ο καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Ηλιόπουλος Αναστάσιος που θα απαγγείλει απόσπασμα της «Καμπάνας του Πόντου» του Φίλωνος Κτενίδη, αλλά και ο 82χρονος σήμερα Θεόδωρος Τσελεπίδης, που συνοδεία του μουσικού συνόλου θα ερμηνεύσει το «Κεμεντζετζή Αθάνατε» σε στίχους του ιδίου. Η ιστορική μνήμη λοιπόν δεν «ανασπάλεται» (δε λησμονιέται)και τέσσερις γενιές ενώνονται για το σκοπό αυτό.Την εκδήλωση πλαισιώνουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες ενώ παράλληλα με το μουσικό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί εισήγηση για τα σχολεία του Πόντου, από τον κο Αγγελίδη Ζήση, Σχολικό Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Πέλλας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο Διευθυντής

Μενέλαος Μιχαηλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου