Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τα διεθνή ενημερωτικά Βαμπίρ δίνουν "τα ρέστα" τους με την Ελλάδα



Τα διεθνή “βαμπίρ” της ενημέρωσης, συνεχίζουν την τακτική της τρομοδημοσιαγραφίας. Καθημερινά δεκάδες είναι τα δημοσιεύματα στον Bloomberg, τον Guardian, τους Financial Times, τους New York Times και σε πολλά άλλα μέσα τα οποία ασχολούνται με το “δίχως αύριο”, “παγκόσμιο” πρόβλημα που λέγεται Ελλάδα.
Είναι ψεύτικος όμως για άλλη μία φορά ο καπνός, με την πολιτική της προπαγάνδας να έχει στηθεί άψογα. Αυτή τη φορά οι Financial Τimes, μπαίνουν πρώτοι στο χώρο, δημοσιεύοντας
τις γνωστές έμμεσες απειλές που ακούγονται καθημερινά στα δελτία των 9. “Ο κίνδυνος του εκτροχιασμού είναι πλέον ορατός” και  “το ατύχημα είναι βέβαιο”. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις τη κυβέρνησης περί αδυναμίας αποπληρωμής των δόσεων του επόμενου μήνα.
Στο εν λόγω άρθρο του διεθνούς μέσου, αναφέρεται μάλιστα ότι “Έλληνας αξιωματούχος που έχει γνώση της οικονομικής θέσης της κυβέρνησης” δηλώνει ότι “οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν άσχημα. Η Γερμανία παίζει σκληρά. Ακόμα και η Μέρκελ δεν είναι τόσο ανοικτή να βοηθήσει όπως ήταν πριν”.
Απορίας άξιο όμως είναι, γιατί ένα τόσο ευρύτατα διαδεδομένο μέσο ενημέρωσης όπως οι Financial Times, άξιο εμπιστοσύνης, δεν αναφέρει καν το όνομα του Έλληνα αξιωματούχου τον οποίο επικαλείται. Στο ίδιο μοτίβο το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός “είναι σε κατηφή διάθεση, καθώς πλέον αναγνωρίζεται ο σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος μέσα στις επόμενες εβδομάδες”.
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα εξυπηρετούν ένα και μόνο σκοπό. Να φτάσουν στα μάτια και στα αυτιά του Έλληνα πολίτη για να τον τρομάξουν. Γιατί μόνο ο φόβος πουλάει. Με αυτό τον τρόπο πράττουν και τα εγχώρια “παπαγαλάκια“, εξυπηρετούν τα συμφέροντα στα οποία έχουν ταχθεί, εκπαραθυρώνουν τη δημοκρατία και κάθε βράδυ δικάζουν στο γυαλί μία ολόκληρη χώρα, ένα ολόκληρο έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου