Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Δημοσκόπηση.Οι Έλληνες βλέπουν συμφωνία αλλά είναι δυσαρεστημένοι με τη διαπραγμάτευση.



Την πεποίθηση τους ότι τελικά η κυβέρνηση θα πετύχει συμφωνία με τους εταίρους εκφράζουν έξι στους δέκα πολίτες, σε δημοσκόπηση της «METRISI», το διάστημα 20-22 Μαΐου, για λογαριασμό του κυριακάτικης εφημερίδας.
Περίπου το ίδιο ποσοστό εκτιμά ότι η συμφωνία θα είναι "ένα ακόμα μνημόνιο", πέραν των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρεις στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν σκληρή διαπραγμάτευση, ακόμα και αν αυτό οδηγήσει σε έξοδο της χώρας από
το ευρώ.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτος με 33,4% , με τη διαφορά με τη ΝΔ (23,9%) σταθερή στο +9,5%.

Το Ποτάμι βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6,2%, και ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 5,3%, το ΚΚΕ με  5,2% και η Χ.Α. με 5,1%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 3,1%, ενώ το «Άλλο Κόμμα» εμφανίζεται ενισχυμένο στο 5,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 12,2%.

Αναλυτικά:

- Το 61,2% πιστεύει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς, ενώ το 21,2% πιστεύει ότι θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο. Η συντριπτική πλειοψηφία του 61,2% σχηματίζεται από ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, με χαμηλότερο αυτό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ με 47,9%.

- Το 58,4% πιστεύει ότι, εάν επέλθει συμφωνία, αυτή θα είναι «άλλο ένα Μνημόνιο, με φόρους και υφεσιακά μέτρα και μόλις το 25,2% πιστεύει ότι η συμφωνία θα είναι σύμφωνη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

-Το 29,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 63,2% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ επιθυμούν σκληρότερη διαπραγμάτευση, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει έξοδο της χώρας από το ευρώ.

- Εάν δεν επέλθει συμφωνία, το 52,6% των πολιτών διαφωνεί με την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, ενώ αντίθετα το 49,3% συμφωνεί με τη συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας.

- Το 48,5% πιστεύει πως η κυβερνητική πολιτική αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.

- Το 42,4%
πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα είναι σίγουρα/μάλλον χειρότερη σήμερα απ' ό,τι ήταν προ των εκλογών του Ιανουαρίου.

- Το 56,9%
διαφωνεί με την κυβερνητική διαπραγματευτική προσπάθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου