Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Έως τα τέλη Ιουλίου οι αποζημιώσεις στους αγρότες



Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις στους αγρότες έδωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης από την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο περιθώριο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί.
Ο κ. Σγουρίδης δήλωσε ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα αναφορικά με τους κλάδους στους οποίους θα δοθούν οι αποζημιώσεις σε πρώτη φάση και εκείνους στους οποίους θα δοθούν
στη συνέχεια.

«Αυτό έχει λήξει και τώρα πια, μέχρι το τέλος περίπου του Ιουλίου, ό,τι χρωστάμε από αποζημιώσεις θα τις έχουμε δώσει και για τα αγροπεριβαλλοντικά. Αυτά καθυστέρησαν γιατί δεν είχαμε ακόμη τις βάσεις από την εταιρεία που έχει αναλάβει να τις κάνει στον ΟΠΕΚΕΠΕ» είπε και πρόσθεσε ότι τα εν λόγω στοιχεία έχουν πλέον παραδοθεί.

«Οπότε οι αυτόχθονες φυλές, η νιτρορύπανση και η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία θα πληρωθούν» σημείωσε.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι αποζημιώσεις που πρόκειται να δοθούν στον αγροτικό κόσμο δεν έχουν καμία σχέση με τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους, την οποία μάλιστα τοποθέτησε χρονικά μέχρι τις 10 Ιουνίου.

«Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία, είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι τις 10 Ιουνίου θα υπάρχει λύση, μια λύση που θα είναι με αμοιβαίες υποχωρήσεις όχι σε κόκκινες γραμμές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «τα χρήματα των αποζημιώσεων πρέπει να δοθούν με τη σωστή διαδικασία γιατί η χώρα τρώει πρόστιμα».

«Από την κακή χρήση ή την κακή μοιρασιά των βοσκοτόπων το 2009, 2010 και 2011, ήδη η χώρα χρεώθηκε με έναν καταλογισμό 322 εκατομμύρια. Η δόση που πρόκειται να δώσουμε στο ΔΝΤ είναι 304 εκατομμύρια. Όπως καταλαβαίνετε, η χώρα δεν αντέχει άλλα πρόστιμα. Το να δώσω σε κάποιον για να είμαι αρεστός και η χώρα μετά να φάει πρόστιμο δεν έχει νόημα. Περιμένω τώρα τα πρόστιμα που θα έρθουν από τις τεχνικές λύσεις που δόθηκαν στους βοσκοτόπους το 2012, 2013, 2014. Εμείς αποφασίσαμε σαν υπουργείο, από το 2015 μέχρι το 2020, να μη φάει η χώρα πρόστιμο σε καμία περίπτωση, γιατί τα πρόστιμα τα πληρώνει όλος ο ελληνικός λαός. Μπορεί να επωφελούνται κάποιοι προσωρινά, αλλά μετά τα πληρώνει όλος ο ελληνικός λαός» σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου