Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΗΠΑ: Νέες συλλήψεις διαδηλωτών στη Βαλτιμόρη

Αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο νεαρού Αφροαμερικανού, ο οποίος τραυματίστηκε μέσα σε βαν της αστυνομίας.

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης προχώρησε αργά το βράδυ της Πρωτομαγιάς, μπροστά από το δημαρχείο, σε σειρά συλλήψεων διαδηλωτών...

οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο νεαρού Αφροαμερικανού, ο οποίος τραυματίστηκε μέσα σε βαν της αστυνομίας, γεγονός που έχει προκαλέσει βίαιες ταραχές στην πόλη των ανατολικών ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές είχαν σχηματίσει κλοιό έχοντας απέναντί τους τις δυνάμεις της τάξης, παρά την ανακοίνωση της άσκησης δίωξης σε βάρος έξι αστυνομικών που κατηγορούνται μεταξύ άλλων για φόνο ή ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Οι συλλήψεις έγιναν τη νύχτα και ενώ επικρατούσε ηρεμία στους δρόμους της πόλης, καθώς η κυκλοφορία ήταν πολύ αραιή και πλησίαζε 10.00 η ώρα το βράδυ, οπότε και θα άρχιζε να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας για τέταρτη συνεχή νύχτα.

«Οι αστυνομικοί συνέλαβαν διαδηλωτές που αρνούνταν να εγκαταλείψουν το σημείο μετά την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας», ανακοίνωσε η αστυνομία της Βαλτιμόρης μέσω Twitter.

«Η σύλληψή του είναι άδικη. Αυτή είναι η πόλη μου. Αυτή η αστυνομία δεν κατοικεί εδώ, εγώ κατοικώ», δήλωσε διαδηλωτής στο CNN.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές έχοντας απομακρυνθεί από το δημαρχείο ζητούσαν «δικαιοσύνη για τον Φρέντι Γκρέι», τον 25χρονο που υπέκυψε στις 19 Απριλίου στο βαρύ τραύμα του, κάταγμα στη σπονδυλική στήλη, το οποίο προκλήθηκε κατά τη μεταφορά του - χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας και με δεμένα τα πόδια και τα χέρια - στις 12 Απριλίου, μέσα σε βαν της αστυνομίας.

Μετά τον θάνατό του, στη Βαλτιμόρη πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις, οι οποίες τη Δευτέρα μετατράπηκαν σε ταραχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου