Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Handelsblatt: Ο Τσίπρας είναι ο νέος μερκελιστής της Ελλάδας



Στην συχνή επικοινωνία που έχουν ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Άγκελα Μέρκελ εστιάζει δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt, υπενθυμίζοντας τις κατηγορίες που εξαπέλυε ο Α. Τσίπρας προς την γερμανίδα καγκελάριο, όσο εκείνος ήταν στην αντιπολίτευση.
Όταν ο Α. Τσίπρας ήταν στην αντιπολίτευση -σημειώνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα-
χαρακτήριζε τη καγκελάριο Μέρκελ ως την «πιο επικίνδυνη πολιτικό στην Ευρώπη», ενώ κατηγορούσε τότε τον Α. Σαμαρά ως... Μερκελιστή, ο οποίος υπάκουε στις εντολές του Βερολίνου.
Ωστόσο, αναφέρει η εφημερίδα, ο Α. Τσίπρας φαίνεται ότι αναπτύσσει μια όλο και μεγαλύτερη συνεργασία με την Α. Μέρκελ. Τα τηλέφωνα μεταξύ τους δίνουν και παίρνουν και μάλιστα πολλές φορές μες στην ίδια εβδομάδα, γράφει η εφημερίδα. Αυτό δεν οφείλεται σε προσωπική ή πολιτική συμπάθεια αλλά σε μια αναγνώριση ότι τίποτα δε γίνεται στην Ευρώπη χωρίς την καγκελάριο.
Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να γυρίσει με χρήματα από τη λετονική πρωτεύουσα, θα ήθελε ωστόσο μια αλλαγή κατεύθυνσης η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου