Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι κάνει το smartphone σας



Παίζετε το Android και το iPhone στα δάκτυλα. Όμως, υπάρχουν μερικά κόλπα, που – ίσως – ακόμη μπορείτε να μάθετε.
Τα smartphones μας έχουν φέρει σε στενότερη επαφή λόγω των social media. Μπορούν ακόμη να μας ενημερώνουν συνεχώς και να μας απαντάνε σε κάθε ερώτημα, κάθε στιγμή μέσω της αναζήτησης που έχουμε στο τσεπάκι μας. Όμως, το Android και το iOS έχουν κάποιες λιγότερο γνωστές δυνατότητες. Για να τις αποκτήσετε, αρκεί να κατεβάσετε τις
κατάλληλες εφαρμογές.
Ξεκλειδώστε το αυτοκίνητο σας
Καιρός να πάψετε να ασχολείστε με το πού είναι τα κλειδιά. Με το Viper SmartKey για Android, το Viper SmartKey για iPhone και Windows Phone αντικαθιστάτε τα κλειδιά με το smartphone, όπως ακόμη και τον συναγερμό. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να βγάλετε το smartphone από την τσέπη.

Φωτίστε σπίτι σας
Με τα LED Lighting kits της Wemο είναι σαν να είστε συνεχώς σπίτι – κι ας είστε στην άλλη άκρη του κόσμου. Μπορείτε να ρυθμίζεται την ένταση του φωτός, να ορίζετε πότε θα ανάβει και θα σβήνει από το smartphone, είτε είναι Android, είτε τυχαίνει να έχετε iPhone.

Μετρήστε τους σφυγμούς σας
Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και χωρίς να έχετε κάποιο fitness wearble. Με
το Heart Rate App για Android, για iOS, ή Windows Phone. Απλά βάλτε το δάκτυλο σας στον αισθητήρα της φωτογραφικής μηχανής και τα υπόλοιπα θα τα κάνει το Heart Rate app.
Παραγγείλετε ένα ποτό
Μία τέτοια εφαρμογή πρέπει να έχει το κατάλληλο όνομα. Το Minibar φέρνει το ποτό στο σπίτι σας, όταν δεν θέλετε να βγείτε έξω. Μπορεί να μην μπορείτε ακόμη να παραγγείλετε αν μένετε Ελλάδα, αλλά μπορείτε να δείτε τα Minibar [Android] και Minibar [iOS].


Πάρτε ένα υπνάκο

Και αυτό δεν μπορείτε να το κάνετε όντας στην ημεδαπή, αλλά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα στο επόμενο σας ταξίδι δυτικά. Το Breather σας δίνει ένα χώρο τουλάχιστο για μισή ώρα, στον οποίο μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε θέλετε. Ας πούμε να πάρετε έναν υπνάκο. Σε Android και iOS.
Breather app
Το Shazam το γνωρίζετε. Μια από τις πρόσφατες δυνατότητες του είναι η αναγνώριση του αντικειμένου της φωτογραφίας σας. Μπορείτε να το αποκτήσετε σε Android και iOS.
Μην ενοχλείτε
Το να χαμηλώστε την ένταση στο ringtone δεν απαλλάσσεστε από τις παρενοχλήσεις, όταν δεν τις χρειάζεστε. Για να το επιτύχετε, μπείτε στα μενού του smartphone και ενεργοποιήστε την ειδική λειτουργία. Τόσο απλό.

Μετάφραση σε πραγματικό χρόνο

Με το Google Translate μπορείτε να μεταφράσετε τα λόγια από μία γλώσσα σε άλλη και να καταφέρετε να συνεννοηθείτε όταν είστε στο εξωτερικό. Α, δουλεύει και με text, αν τυχόν σας διαφεύγει.
Προβλέψτε τον καιρό
Ναι, είναι κάτι απλό, θα πείτε, αλλά εννοούμε με ακρίβεια. Το Dark Sky είναι τόσο ακριβές ώστε να γνωρίζετε τι θα φορέσετε για να βγείτε μέσα στο επόμενο μισάωρο. Είναι διαθέσιμο μόνο για iOS, αλλά μην ανησυχείτε. Το Weather & Clock Widget για Android κάνει τα ίδια, ίσως και περισσότερα σε συγκεκριμένους τομείς.
Φτιάξτε χάρτη επαυξημένης πραγματικότητας
Οδηγείτε κάτω από δύσκολες συνθήκες, νύχτα, με ομίχλη ή καταιγίδα. Κατεβάστε το Hudway, ορίστε προορισμό και βάλτε το τηλέφωνο στο ταμπλό. Το smartphone θα προβάλει στο παρμπρίζ χάρτη με υποστήριξη GPS. Δεν απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός, παρά να κατεβάσετε το Hudway για Android ή το Hudway για iPhone.
πηγή: pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου