Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας συναντήθηκε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφ. Μακεδονίας Γ.Κύρκου



Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 02/06 συνάντηση του διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας (ΥΠΕ) Γ. Κύρκου και του υποδιοικητή Π. Παπαδόπουλου με τη Νομαρχιακή Επιτροπή, κατόπιν πρόσκλησης της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Στην συνάντηση τέθηκαν από το Συντονιστή Π. Γάγκλιου και από τα μέλη της Νομαρχιακής ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Νοσοκομείων του Νομού, των Κέντρων Υγείας και στο  Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.)

Καθώς τα κληροδοτημένα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις προβλήματα και στον τομέα υγείας είναι οξύτατα και απορρέουν από την κακοδιαχείριση οικονομικών πόρων και  έμψυχου υλικού πάντα στη λογική πελατειακού καθεστώτος και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος - επείγουν λύσεις.
Λύσεις που, όπως τόνισαν τόσο ο διοικητής όσο και ο υποδιοικητής «παλεύονται» με πάθος και αγωνιστικότητα εν μέσω κρίσης.
Συγκεκριμένα ο διοικητής αναφέρθηκε στην ομάδα εργασίας υπό τον Α. Μπένο που επεξεργάζεται πρόταση για διαβούλευση που θα οδηγήσει στο νέο Νομοσχέδιο τον επόμενο μήνα.
Ο νέος νόμος θα επιταχύνει τις διαδικασίες τοποθέτησης γιατρών, επιμελητών Α’ και Β’ όπως και των επικουρικών γιατρών.
Ο υποδιοικητής τόνισε παρά τις αντίξοες συνθήκες ως στόχος παραμένει η συνάρτηση του επιστημονικού έργου με το αναγκαίο, ώστε να επιτευχθεί η προκλητή συζήτηση, και πάντα επίκεντρο είναι ο ασθενής.
Η Ν.Ε παρακολουθεί τα προβλήματα του Νομού και τις Κεντρικές εξελίξεις, θα είναι σε διαρκή επαφή με την 3η ΥΠΕ και θα ενημερώνει τους πολίτες του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου