Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

«Ο λαός κουράστηκε να φοβαται», τί λέει το άρθρο 66 παρ.6



Η αποκάλυψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου  για τα σχέδια της αντιπολίτευσης  να μπλοκάρουν τη διαδικασία απόφασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με την υποβολή πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης αποτέλεσε την βαθύτερη αιτία όπως η Ν.Δ. προκαλέσει επεισόδιο και μάλιστα την ώρα που βρισκόταν στο βήμα ο αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς.
Οι βουλευτές της Ν.Δ.  διαμαρτυρήθηκαν γιατί ανέβηκε στην έδρα του προεδρείου η
πρόεδρος κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά την ομιλία της ως αγορήτρια, ενώ αυτό απαγορεύεται από τον κανονισμό της Βουλής.
Οι βουλευτές της Ν.Δ. βρήκαν την ευκαιρία και δημιούργησαν ένταση διακόπτοντας ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αποχώρησε μαζί με τους βουλευτές.
Προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία και επισημαίνοντας την τεράστια σοβαρότητα της συζήτησης , ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ζήτησε από την Πρόεδρο της Βουλής να διακόψει τη συνεδρίαση για δέκα λεπτά ώστε και να μπορέσει η κ. Κωνσταντοπούλου να ανέβει στην έδρα και να αφαιρεθεί το άλλοθι της αντιπολίτευσης για να διακόψει τη συνεδρίαση και να μην τοποθετηθεί σχετικά με το δημοψήφισμα.
Κατά την ομιλία της η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε την απόπειρα εμπλοκής να ληφθεί απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με την υποβολή πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση.
Η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε όσους σκέπτονται να καταθέσουν πρόταση  μομφής και μάλιστα μετά την 12 νυχτερινή, για να καθυστερήσουν τη διαδικασία απόφασης,  να μην το κάνουν γιατί μια τέτοια ενέργεια θα αποτελεί <ακραία  αντισυνταγματική και πραξικοπηματική πράξη>.
<Είναι απορίας άξιο τόσο πολύ τόσοι πολλοί να φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία. Και κάλεσε το λαό να μην φοβάται ενώ επικαλέστηκε το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων>.
Διαβάστε τι γράφει το άρθρο 66 παρ.6 του Κανονισμού της Βουλής που «ξεχνούν» οι βουλευτές της Ν.Δ.:
6. «Oι γραπτoί λόγoι δεν επιτρέπoνται, εκτός αν πρόκειται για πρoγραμματικές ή άλλες δηλώσεις της Kυβέρνησης, τις απαντήσεις σ’ αυτές και τις πρωτολογίες εισηγητών, ειδικών αγορητών, των αρμόδιων Yπουργών και των Προέδρων των Kοινοβουλευτικών Oμάδων ή των αναπληρωτών τους στη συζήτηση επί της αρχής νομοσχεδίου ή πρότασης νόμου. Eπιτρέπεται όμως η χρήση σημειώσεων για υπόμνηση ή επισήμανση ειδικών θεμάτων και ιδίως στις συζητήσεις για τoν πρoϋπoλoγισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου