Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Συγκλονιστικά στοιχεία για τις αμβλώσεις.Κάθε χρόνο γίνονται 80.000. - Μία στις 4 είναι έφηβη



Τουλάχιστον 80.000 εκτρώσεις γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, μία στις τέσσερις γυναίκες που κάνουν άμβλωση είναι έφηβη, ενώ η οικονομική κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να βάζουν τέλος στις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.Αυτά αναφέρουν οι διοργανωτές του 1ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Ψυχοσωματικής στην Μαιευτική Γυναικολογία με θέμα "Προσεγγίζοντας την ψυχική διάσταση της γυναίκας” που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.«Σε αυτό το θέμα παίζει σημαντικό ρόλο και η ψυχική υγεία.
Προσεγγίζοντας την ψυχική διάσταση της γυναίκας δημιουργούμε ένα μεγεθυντικό φακό για να διευρύνουμε τη μεθοδολογία της κλασικής μαιευτικής γυναικολογίας. Ζητούμενο είναι να συζητήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε, τι επίδραση έχει στον ψυχισμό της γυναίκας – ασθενούς, ότι εφαρμόζουμε είτε υπό μορφή χειρουργείου είτε υπό μορφή θεραπευτικής προσέγγισης. Η επιλογή των θεμάτων του συνεδρίου έγινε με στόχο να προσεγγίσει επίκαιρα θέματα όπως η πλαστική χειρουργική, το εμβόλιο HPV, η σεξουαλικότητα και η ενημέρωση των νέων», αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας στο ΑΠΘ Θεοχάρης Ταντανάσης.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015, στο ξενοδοχείο Electra Palace, της Θεσσαλονίκης. Η έναρξη του είναι στις 08.00 το πρωί και η λήξη στις 14.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου