Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Στις 8 Ιουνίου η εκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων του Ομαδικού Τάφου των Γιαννιτσών



Στις 8 Ιούνη δικάζεται μετά από αναβολή, για ακόμη μία φορά, ο αντιφασίστας Χ. Μπακαλάκης, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο αρχηγός της τοπικής συμμορίας της χρυσής αυγής Ι. Σαχινίδης για δήθεν πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στα γεγονότα της προκλητικής παρουσίας των φασιστών στον ομαδικό τάφο στα Γιαννιτσά στις 14 Σεπτέμβρη 2012.
Παρά το γεγονός ότι για την κατηγορία αυτή ο Χ. Μπακαλάκης έχει αθωωθεί από το Εφετείο, η εισαγγελέας όχι μόνο έκανε δεκτή και στέλνει στο ακροατήριο τη μήνυση, αλλά δέχτηκε και το αίτημα παράστασης των φασιστών στη δίκη καθώς και το αίτημά τους για αναβολή στις 2 Μαρτίου που ήταν προγραμματισμένη αρχικά η δίκη. Ο μηνυτής Ι. Σαχινίδης είναι αυτός που στην ίδια εκδήλωση του ομαδικού τάφου το 2013, με την προκλητική παρουσία δεκάδων φασιστών τραμπούκων, οχετό ύβρεων και συνθημάτων εξύμνησης των ταγματασφαλιτών πολιτικών προγόνων τους,  είχε χαιρετήσει ναζιστικά μπροστά στο μνημείο θυμάτων, δολοφονημένων από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες ντόπιους συνεργάτες τους το 1944. Είναι μέλος της Κ.Ε. της χρυσής αυγής και θα έπρεπε να κάθεται αυτός στο ειδώλιο του κατηγορουμένου, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που δικάζεται αυτή την περίοδο στον Κορυδαλλό.
            Η δίκη αυτή αποτελεί ξεκάθαρα πολιτική δίωξη, εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας των φασιστών να επανεμφανιστούν μετά την απομόνωσή τους από την κοινωνία και τη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσής τους και τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Δεν θα τους αφήσουμε να ξανασηκώσουν κεφάλι, να ξαναρχίσουν την έντονη δολοφονική δράση τους  και να τρομοκρατήσουν την κοινωνία. Η πάλη ενάντια στο ναζισμό, το φασισμό και το ρατσισμό είναι κομμάτι της πάλης του λαού ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια και το σύστημα που τα παράγει.

            Καλούμε σε συμπαράσταση την Δευτέρα 8 Ιούνη ώρα 08:30 π.μ. έξω από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών και ζητάμε:

·        Να αθωωθεί ο αντιφασίστας αγωνιστής Χ. Μπακαλάκης

·        Να δικαστούν και καταδικαστούν οι φασίστες της χ.α. για τη δολοφονική δράση τους

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου