Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Τα οφέλη της ήπιας γυμναστικής στην υγεία μας



Η γυμναστική είναι καλύτερη από την καθιστική ζωή, υποστηρίζουν οι ειδικοί, και πλέον μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο ‘American Journal of Health Promotion’ αποδεικνύει ότι ακόμα και οι ήπιες ασκήσεις μπορεί να έχουν σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.
Σύμφωνα με την έρευνα του Bradley Cardinal, καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Oregon, του Paul Loprinzi και του Hyo Lee, οι συχνές και ήπιες ασκήσεις είναι σχεδόν το ίδιο
αποτελεσματικές όσο και οι μέτριες ή έντονες ασκήσεις που κάνουν οι ενήλικες. Οι επικεφαλείς ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που καθημερινά κάνουν ήπιες ασκήσεις είναι 18% πιο υγιείς από όσους ασκούνται λιγότερο. Συγκεκριμένα, παρουσιάζουν  μείωση στον δείκτη μάζας σώματος, μείωση στους πόντους της μέσης, καλύτερες τιμές ινσουλίνης και μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης κάποιας χρόνιας ασθένειας.
 Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, όπως το να ανεβαίνουμε τα σκαλιά, να περπατάμε, να ψωνίζουμε στο σουπερμάρκετ και όχι μέσω διαδικτύου μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά, ειδικά αν οι δραστηριότητες αυτές διαρκούν μισή ώρα μέσα στην ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου