Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για το Τελωνείο της Σκύδρας



Με πρωτοβουλία των βουλευτών Πέλλας Γιάννης Σηφάκη και Χρήστου Σμία πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την ΓΓ Δημοσίων εσόδων Κα Σαββαίδου και τους συνεργάτες της για το Τελωνείο Σκύδρας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν, πλην των βουλευτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θόδωρος Θεοδωρίδης, η Δήμαρχος Σκύδρας Κα Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, η Αντιδήμαρχος Σκύδρας Κα Γιακαμόζη Μαρία

Οι κ.κ. βουλευτές, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και οι παριστάμενοι Δήμαρχοι ανέλυσαν τους σημαντικούς λόγους που πρέπει το Τελωνείο Σκύδρας να συνεχίσει να λειτουργεί. Η ύπαρξη ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, η συστέγαση και του Χημείου, η ύπαρξη σιδηροδρομικής γραμμής πάνω στον Ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό άξονα 10, η δυναμική της περιοχής στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και στις εξαγωγές, η αδήριτη πραγματικότητα που είναι ότι εξυπηρετείται από το Τελωνείο Σκύδρας πλην της Πέλλας και η Ημαθία, η θέση του ως 17ο Τελωνείο σε όγκο συναλλαγών κ.α.
Η Κα Σαββαίδου και οι συνεργάτες της ήταν πολύ καλοί γνώστες του θέματος και είπαν ότι η απόφαση που είχε ληφθεί για συνένωση των τελωνείων Πέλλας- Ημαθίας και Πιερίας με έδρα το Κλειδί έχει εγκαταλειφθεί εδώ και ένα χρόνο που ανέλαβαν και εξετάζοντας από όλες τις πλευρές το θέμα κλείνουν  στην άποψη ότι το Τελωνείο Σκύδρας πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητα των εξελίξεων σε σχέση με την συνένωση των τελωνείων ή όχι. Ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους βουλευτές να παρέμβουν για την πρόσληψη τελωνειακών υπαλλήλων για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία όλων των τελωνειακών υπηρεσιών. Το θέμα θα λήξει το επόμενο διάστημα. Θεώρησαν σημαντική και χρήσιμη την συνάντηση τους με τους φορείς της Πέλλας.
Οι παρευρεθέντες στην σύσκεψη εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από το επίπεδο κατανόησης του θέματος από την Γενική Γραμματέα και δήλωσαν παρόντες μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος.

1 σχόλιο:

  1. Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΟΟΟΟΕΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή