Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Φιλίππειο Γιαννιτσών.Μια πονεμένη ιστορία που προσβάλλει την πόλη.


Εγκατάλειψη, παρακμή και αδιαφορία είναι οι λέξεις που συνθέτουν την εικόνα του μεγαλύτερου πάρκου και χώρου αναψυχής στα Γιαννιτσά.
 Πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία (αποτυχημένη) απόπειρα να εξωραϊστεί ο χώρος και η εικόνα που εμφανίζει ένα πάρκο που θα έπρεπε να είναι στολίδι για την πόλη εξακολουθεί να είναι αποκαρδιωτική.
Το άθλιο τσιμεντένιο κατασκεύασμα-συντριβάνι που «δεσπόζει» στο λόφο, ιδέα άσχετων μηχανικών κατ’εντολή φαντασμένων και αποτυχημένων αρχόντων είναι ακόμα εκεί για να μας θυμίζει πως οι σύγχρονοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες που αφειδώς και αλόγιστα σκορπούσαν εκατομμύρια των δημοτών ,φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάντια μας. Κανείς δεν νοιάζεται. Κανενός το αφτί δεν ιδρώνει.
  Επιτρέπουν με την αδιαφορία τους και με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση να διαιωνίζεται το απερίγραπτο χάλι στην καρδιά της πόλης.
Το «Πέλλα Δώθε» δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύει το θέμα. Ούτε φυσικά και η τελευταία. Όπως όλοι οι δημότες έτσι κι εμείς θα περιμένουμε και θα αναμένουμε να δούμε μια ουσιαστική πρωτοβουλία που θα αλλάξει ριζικά την κακή εικόνα του ιστορικότερου σημείου της πόλης των Γιαννιτσών.

9 σχόλια:

  1. Πόσο δίκιο έχεις αλλά να ταν μόνο αυτό σχεδον 5 χρονια μετά η Δημοτική αρχή του Στάμκου είναι ανύπαρκτη, απλοί διαχειριστές ειναι και κερδίζουμε κατα φαντασίαν βραβεία ποιότητας Ζωής και αστικής ανάπλασης, κριμα η εμπιστοσύνη που σας δείξαμε κε Στάμκο, μας απογοητέυσατε οικτρά. Κρίμα που πρέπει να σας ανεχθούμε άλλα 4 χρόνια αλλά αυτοί είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να τον χαιρομαστε!!!!!!!!!ας προσεχαν!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να ήταν μόνο το Φιλίππειο..Το ίδιο δεν έγινε και με το πάρκο στον Άγιο Γεώργιο;; Είχαμε έναν "πνεύμονα" στην πόλη και το έκαναν βομβαρδισμένο τοπίο ..Νεομοντερνισμοί, τόσα λεφτά για να το μετατρέψουν σε χωράφι για κουνούπια...Άχρηστοι κι απαράδεκτοι απλά με πτυχία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα κανετε και το αναδικνυετε το θεμα.το αισχος στο φιλιππειο ειναι εργο του αχτυπητου διδυμου (αγαπημενων των εργολαβων) βαμβινη-κατσουλα.χρεωσαν για το εργο τοσο μπετον που θα μπορουσαν να χτιστουν τεσσερις πενταοροφες αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.ο παπανικολαου την εποχη των παχεων αγελαδων το αφησε στη τυχη του αν και δεσμευτηκε να το αποκαταστησει.ακολουθησε κι ο σταμκος.παντως μαθαινω πως υπαρχουν καποια σχεδια που μακαρι να γινουν πραξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Του μεγαλύτερου πάρκου και χώρου αναψυχής στα Γιαννιτσά χαχαχαχαχαχα Γιαννιτσά είναι Μόνον και μόνον ο Χαζνές και οι γύρω γειτονιές που περιβάλλουν αυτόν ... τι δεν καταλαβαίνετε !;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περιμενε....······· εσυ να κάνει πράξη ο Σταμκος έργα στο Φιλιππειο.Ο τύπος ζει το όνειρο του····εις βάρος μας·····ο άνθρωπος είχε συγκεκριμένο λογο που ήθελε να εκλεγεί δημαρχος και να ειναι κάθε μέρα στο χώρο του δημαρχείου······μελετημενο ήταν το έγκλημα ή μήπως όχι?Αφήστε το αγόρι να ζήσει το όνειρο του···και μην το μπερδευετε με έργα και σχέδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δηλαδή όλο το προβλημα είναι ένας δήμαρχος? ή οτι όποιος κι αν πέρασε κοιταξε μόνο πως θα ομορφυνει και θα ανεβάσει τον χαζνέ- πεζόδρομο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή