Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Έξαλλοι οι δανειστές εκβιάζουν ανοικτά με χρεοκοπία.



Τελεσίγραφο προς την Αθήνα ότι πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε συμφωνία ή χρεοκοπία απευθύνει με μήνυμά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Δευτέρα.
"Η κατάσταση για την Ελλάδα γίνεται κρίσιμη. Το παρόν πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα λήγει σε 11 ημέρες. Τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων δεν οδήγησαν στον αναγκαίο συμβιβασμό. Το χθεσινό Eurogroup δεν μας έβγαλε από το αδιέξοδο. Το παιχνίδι
τους ποιος θα υποχωρήσει πρώτος (game of chicken) πρέπει να τελειώσει και το ίδιο ισχύει και για το παιχνίδι των ευθυνών, επειδή αυτή η κατάσταση δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για οποιαδήποτε παιχνίδια. Είναι πραγματικότητα, με πραγματικές πιθανές επιπτώσεις, πρώτα από όλα για τον ελληνικό λαό.
Γι' αυτό συγκάλεσα την Σύνοδο Κορυφής την Δευτέρα το βράδυ. Ο σκοπός της Συνόδου είναι να σιγουρευτούμε ότι όλοι καταλαβαίνουμε τις θέσεις των άλλων και τις επιπτώσεις των αποφάσεών μας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια μαγική λύση στο επίπεδο των ηγετών. Η Σύνοδος δεν θα είναι το τελικό βήμα. Δεν θα γίνουν τεχνικές διαπραγματεύσεις. Αυτό παραμένει να είναι η δουλειά των υπουργών Οικονομικών.
Πλησιάζουμε το σημείο, όπου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ μιας κατ' εμέ καλής προσφοράς συνεχιζόμενης υποστήριξης ή να χρεοκοπήσει. Στο τέλος της ημέρας αυτό είναι και πρέπει να είναι μια ελληνική απόφαση και μια ελληνική ευθύνη. Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά μόνο λίγες ημέρες. Ας τις χρησιμοποιήσουμε με σοφία", αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Tusk.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου