Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Οργή… Ελλήνων





Του Παναγιώτη Νανούδη


Πνιγμένοι από άδικα υφεσιακά μέτρα και ατελείωτη λιτότητα, οι Έλληνες έχουν επιτέλους τη δυνατότητα να επιλέξουν το μέλλον που ελπίζουν. Μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία από τα βάθη των αιώνων,  φαίνεται να τρομάζει συμφέροντα οικονομικά τόσο εκτός όσο και εντός της χώρας.


Στο πέρασμα της πενταετίας… αναπτυξιακά προγράμματα «στήριξης και αλληλεγγύης»  είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του ΑΕΠ, την αύξηση της ανεργίας, την μαζική μετανάστευση Ελλήνων πτυχιούχων, την εμφάνιση ανθρωπιστικής κρίσης μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και το χειρότερο την απώλεια συνανθρώπων μας.

Ο δρόμος του ΝΑΙ οδηγεί με ακρίβεια σε μια μόνιμη αποτυχημένη προσπάθεια σωτηρίας που αργά ή γρήγορα θα υποδουλώσει την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπεια μας. Ο δρόμος του ΟΧΙ δίνει τη δυνατότητα για αλλαγή, αν και άγνωστος, δύσβατος, μοναχικός μπορεί να είναι ένας αγώνας προσωρινός.

Έλληνες υπερήφανοι… δημιουργοί πανανθρώπινων αξιών στα πέρατα του κόσμου, εμπνευστές της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας ενωθείτε και αντισταθείτε σε κάθε ψεύτικο και εκβιαστικό. Με σκέψη κριτική και βούληση ελληνική ας δράσουμε για το καλό όλων!    

18 σχόλια:

  1. Πες τα πράματα με το όνομα τους και άσε το συναίσθημα απέξω.
    Ναι= Ευρώ - Ευρώπη

    Όχι= Δραχμή - εκτός Ευρώπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε ή όχι με το περιεχόμενο του άρθρου, ο κ. Νανούδης μπορεί να μην τα λέει με το όνομά τους (όπως ισχυρίζεσαι), ωστόσο όμως τα λέει με το όνομά του και δεν κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του όπως κάνεις εσύ. Και πριν βιαστείς να χρεώσεις και σε μένα ανωνυμία, νομιμοποιούμε να το κάνω καθώς εγώ ασκώ ανώνυμη κριτική σε ανώνυμο σχόλιο, ενώ εσύ ασκείς ανώνυμη κριτική σε επώνυμο άρθρο.

      Διαγραφή
    2. Επί της ουσίας έχεις να πεις κάτι?

      Διαγραφή
    3. ΟΧΙ= Συνέχιση διαπραγμάτευσης (ακόμα και αυτή την ώρα Γιούνκερ και Ντράγκι στέλνουν προτάσεις προκειμένου να μην υποστούν ήττα στο δημοψήφισμα).
      ΝΑΙ= αποδοχή των όρων του “take it or leavit” των θεσμών με κλειστά μάτια (ότι δηλαδή κάναμε εδώ και 5 χρόνια)

      Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    4. Τελικά είμαστε πολύ καθυστερημένος λαός και οι ηγεσίες μας διαχρονικά αντικατοπτρίζουν το χαμηλό μας επίπεδο.
      Είμαστε αξιοπρεπείς μπατίριδες, και χωρίς λεφτά μόνο για κλωτσιές είσαι.

      Διαγραφή
    5. Και με μνημόνια τόσα χρόνια, για κλοτσιές ήμασταν. Εσύ απλά μιλάς γιατί δεν έχεις χάσει ακόμα το δικό σου σπίτι και την δική σου δουλειά ή γιατί έχεις ακόμα κάτι για να χάσεις. Για ρώτα και όλους αυτούς που βρέθηκαν στους δρόμους τα προιγούμενα 5 χρόνια του μνημονίου. Για ρώτα τα 2 εκατομμύρα που βρέθηκαν χωρίς δουλειά. Όταν βρεθείς και εσύ σε τέτοια θέση (που εύχομαι να μην συμβεί ποτέ), μετά έλα να μου ξανα πεις την γνώμη σου για το αν ήμαστε μπατίριδες με αξιοπρέπεια.

      Διαγραφή
    6. Και τώρα τι προτείνεις;Να χάσουν και όλοι οι υπόλοιποι τα σπίτια τους και τις δουλειές τους;

      Διαγραφή
    7. Όχι, να τα διαφυλάξουν ακλουθώντας μία διαφορετική πολιτική από αυτή που έστειλε 2 εκατομμ. στην ανεργία και δεν ξέρω εγώ πόσους συμπολίτες μας στους δρόμους. Επαναλαμβάνω, αυτοί δεν έχασαν σπίτι και δουλειά τους τελευταίους 5 μήνες. Τα είχαν χάσει κατά την διάρκεια εφαρμογής του 5ετους προγράμματος “στήριξης” της χώρας.

      Διαγραφή
    8. Όταν μας πείτε ΠΩΣ τότε να καθήσουμε να μιλήσουμε σοβαρά.
      Μέσα από δημιουργική ΑΣΑΦΕΙΑ ή καταστροφική ΑΕΡΟΛΟΓΙΑ(κοινός ΜΠΟΥΡΔΕΣ);;;;.
      Τουλάχιστον ο σύντροφος Μαδούρο ήταν αποκαλυπτικός. Για να διώξουν το ΔΝΤ οι άνθρωποι έτρωγαν ζωοτροφές(βλέπε σανό).

      Διαγραφή
  2. Και γιατι φοβουνται καποιοι τη δραχμη; Μηπως περνανε καλυτερα με το ευρω; Δεν νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά όλοι οι βολεμένοι το παίζουν επαναστάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σχέδιο των μνημονιακων δυνάμεων είναι να καταλήξουμε σε επίπεδο Λιθουανίας/Βουλγαρίας. Ο άλλος δρόμος είναι άγνωστος αλλά δίνει προοπτική. Το ερώτημα φυσικά δεν είναι μέσα η έξω από το Ευρώ, αλλά αν θα δεχθούμε μια συνεχή και δίχως προοπτική βελτίωσης υποβάθμιση της ζωής μας. Και ένα ερώτημα: Αν ο κόσμος πει "όχι" (το οποίο οι υποστηρικτές του μνημονίου θεωρούν εντολή εξόδου από το Ευρώ) και η κυβέρνηση διαπραγματευτεί για λύση εντός του κοινού νομίσματος τι θα λένε; ότι πρέπει να βγούμε απο το ευρώ αφού αυτό (κατά την προ δημοψηφίσματος προπαγάνδα τους) ήταν το ερώτημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι στο μυαλό μας να καλέσουμε εκ νέου τον λαό να αποφανθεί, μιας και η λαϊκή εντολή είναι νωπή» σύντροφος Τσίπρας, σοβαρός αριστερός πρωθυπουργός 17 Ιουνίου 2015 -δηλ. πριν λίγες μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ η Ελλάδα καταστρέφεται και ο άλλος μιλάει ακόμη για μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.
    1.'Οσους γνωρίζω και είναι υπέρ του ΟΧΙ πρόλαβαν και έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Είπαμε είναι επαναστάτες ΟΧΙ κορόιδα.
    2. Στο αντιμνημονιακό τόξο ανήκουν.ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαλλον οι προηγουμενοι μας θελουν γερμανακια για να μην χασουν τις μιζες τους... Ετσι εξηγειται αυτος ο παραληρισμος τους. Οσο για το Ποταμι..... Ουδεν σχολιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξυπνηστε. Οι Ευρωπαιοι καιγονται για την τσεπη τους. οχι για τους Ελληνες. Μας θελουν τα σκυλακια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην αρχή ξεπερνάς τα όρια της γελοιότητας και μετά της πραγματικότητας.
      Ή αντίστοφα;

      Διαγραφή