Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ανθελληνικό ντελίριο Γερμανών.Σχέδιο-σοκ ετοιμάζουν για την Ελλάδα.



Τα βήματα προκειμένου να επιτευχθεί εγκαίρως συμφωνία με την Ελλάδα, καθώς και τα βήματα σε περίπτωση οριστικής ρήξης, παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung επικαλούμενη αξιωματούχους του Βερολίνου.Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Πέμπτη, όπου θα γίνει μία έσχατη προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.
Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, είναι πιθανόν να διεξαχθεί την Παρασκευή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης.


Η πιθανή λύση εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε παράταση του τρέχοντος προγράμματος έως τον Νοέμβριο με  χρηματοδότηση ύψους 25-35 δισ. ευρώ.

Εάν και πάλι η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε ναυάγιο, τότε οι ηγέτες της ΕΕ θα ζητήσουν από την Αθήνα την επιβολή ελέγχου κίνησης κεφαλαίων στις τράπεζες της χώρας (capital control) από το Σάββατο.

Στην περίπτωση, συνεχίζει το ρεπορτάζ, που η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί να ψηφίσει σχετικό νόμο, τότε θα απομονωθεί από το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου