Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Στο τέλος ξυρίζουν το… αρσενικό! Πέντε τρόποι για να ξυριστείς σωστά



Κεφάλαιο ξύρισμα! Αν και οι περισσότεροι άντρες το θεωρούν αγγαρεία, πρόκειται για μία δουλειά-υποχρέωση κάθε αρσενικού, που έχει πει όχι σε μούσια και γενειάδες. Το σωστότερο, λοιπόν, είναι να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγονται κοψίματα και σημάδια και το αποτέλεσμα να είναι όσο πιο φρέσκο γίνεται.
Για να σε βοηθήσουμε κι εμείς με τη σειράς μας, σου παραθέτουμε πέντε κανόνες που πρέπει να τηρήσεις με θρησκευτική ευλάβεια προκειμένου να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα…

1.     Πριν ξεκινήσεις το ξύρισμα, πάρε τα μέτρα σου. Βάλε μια βρεγμένη (με ζεστό νερό) πετσέτα για πέντε λεπτά στο πρόσωπό σου προκειμένου να μαλακώσεις τις τρίχες σου.
2.     Πάρε πινέλο για τον αφρό σου. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρέσεις με κάτι απαλό τα νεκρά κύτταρα του προσώπου σου, ενώ θα έχεις και καλύτερης ποιότητας αφρό.
3.     Προσοχή στο ξυράφι σου! Τα απλά ξυραφάκια μιας χρήσης δεν διαθέτουν καλές λεπίδες και έτσι το ξύρισμα δεν είναι όσο βαθύ πρέπει. Προτίμησε μια μηχανή.
4.     Να ξυρίζεις πάντα με τη φορά της τρίχας. Αν κάνεις κόντρα ξύρισμα ασκείς μεγαλύτερη πίεση στην τρίχα και έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστείς.
5.     Πάντα να χρησιμοποιείς ένα καλό after shave. Η ενυδάτωση του δέρματός σου εξαρτάται από αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου