Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σοκ από τον παιδοκτόνο αστυφύλακα της Θεσσαλονίκης.Πως δικαιολόγησε τη φρικιαστικιή του πράξη.



Μία ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί τη οδού Νεμέας στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. Ένα κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή από τα χέρια του ίδιου του του πατέρα, σε ηλικία μόλις 7 ετών.Δράστης είναι ένας 48χρονος αστυνομικός, ο οποίος το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στα ΜΑΤ. Γείτονες της οικογένειας σκιαγραφούν το προφίλ του παιδοκτόνου, κάνοντας λόγο για έναν κλειστό άνθρωπο, που δεν είχε ιδιαίτερες συναναστροφές, προσθέτοντας ότι ήταν
ιδιαίτερα αυστηρός με τα παιδιά του.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι το τελευταίο διάστημα οι καβγάδες και οι φωνές από το διαμέρισμα της οδού Νεμέας ήταν καθημερινό φαινόμενο, ενώ τις τελευταίες δέκα ημέρες, τα παντζούρια του σπιτιού ήταν ερμητικά κλειστά.


Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης όταν ο 48χρονος πέρασε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της 7χρονης κόρης του, κόβοντας πρόωρα το νήμα της ζωής της.

Εν συνεχεία, ο αστυνομικός τηλεφώνησε στις Αρχές και, αφού αποκάλυψε την πράξη του, ζήτησε να παραδοθεί.

Άνδρες της Ασφάλειας έσπευσαν στο σπίτι της οδού Νεμέας, ενώ άμεσα εκλήθη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου κατέβαλε προσπάθειες να κρατήσει στη ζωή το άτυχο κοριτσάκι. Ήταν, όμως, ήδη αργά...

Πέντε λεπτά αργότερα, εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, όταν στο σπίτι της οικογένειας έφτασε η μητέρα της 7χρονης, η οποία σε κατάσταση σοκ προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε προηγηθεί.

Στο σημείο του εγκλήματος έσπευσαν και συγγενείς της οικογένειας, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Ο παιδοκτόνος οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ενώπιον των συναδέλφων του ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του, αδυνατώντας, ωστόσο, να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή.

Αυτή την ώρα, οι επικεφαλής του Τμήματος Εγκληματών Κατά Ζωής, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διενεργούν προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέστηκε το ειδεχθές αυτό έγκλημα.


Παράλληλα, το απόγευμα ολοκληρώθηκε η νεκροψία, στο σπίτι της οδού Νεμέας και το άψυχο σώμα του 7χρονου κοριτσιού μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, όπου θα γίνει η νεκροτομή.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια έχει ένα ακόμη κοριτσάκι, ενάμιση έτους, το οποίο βαφτίστηκε πριν λίγο καιρό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου