Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Τελεσίγραφο των δανειστών στην Αθήνα ως το βράδυ



Προθεσμία 24 ωρών έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για να παρουσιάσει τις προτάσεις της επί του σχεδίου συμφωνίας των θεσμών, αναφέρει ανταπόκριση της Καθημερινής από τις Βρυξέλλες, σε συνέχεια δημοσιεύματος του Bloomberg, που έκανε επίσης λόγο για μια τέτοια εξέλιξη.Υπενθυμίζεται πως το ελληνικό σχέδιο απορρίφθηκε από την Κομισιόν.Το ρεπορτάζ της Καθημερινής που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, αναφέρει πως κατά την διάρκεια συνάντησης κυβερνητικών αξιωματούχων των χωρών μελών της Ευρωζώνης, το
βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, τέθηκε τελεσίγραφο στην Αθήνα για θέσεις που βρίσκονται σε σύγκλιση με αυτές των Θεσμών.

Διαψεύδεται στο μεταξύ από την Αθήνα, ότι καταφθάνουν το βράδυ τα μέλη της "ομάδας Βρυξελλών" (Brussels Group), με στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων - μια πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το ΑΜΠΕ, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν εκ νέου, αύριο Σάββατο.
Το Μαξίμου στέλνει το μήνυμα ότι η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο έχει ολοκληρωθεί, συνεχίζεται μόνο σε πολιτικό επίπεδο, υπογραμμίζοντας ότι η αποχώρηση του Ταμείου δεν είναι παρά μια πίεση προς όλες τις πλευρές, κυρίως προς το Βερολίνο, για να εξασφαλίσει τα χρήματά του.

Δεν γνωρίζει κάτι σχετικό με συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και των θεσμών στην Αθήνα, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι 19 εκπρόσωποι των υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης και οι θεσμοί, βρίσκονται στην Μπρατισλάβα για την Ομάδα Εργασίας του Eurogroup.

Δηλώσεις Γιούνκερ

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της θα ξεκινήσουν και πάλι, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι τώρα εναπόκειται στην Ελλάδα να κάνει την επόμενη κίνηση. "Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν ξανά, πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και μετά σε πολιτικό" δήλωσε.

Δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

"Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να πάρει τις σκληρές αποφάσεις που ζητούν οι πιστωτές της εάν θέλει να εξασφαλίσει νέα δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία", δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

"Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι οι δύσκολες αποφάσεις πρέπει απλά να ληφθούν, είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν η Ελλάδα δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της", φέρεται να δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δηλώσεις Φλαμπουράρη

Στην πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία ακόμη και μέχρι την 18η Ιουνίου, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξη στην ΕΡΤ. "Συμφωνία θα υπάρξει, διότι χρεοκοπία της χώρας μας δεν συμφέρει ούτε εμάς ούτε τους δανειστές μας. Έτσι όπως είναι παγκοσμιοποιημένη η οικονομία αν πάθει κάτι ένας κρίκος της δεν μπορεί να μη γίνει κακό στο σύνολό της" είπε ο υπουργός.

Δηλώσεις Βαρουφάκη

"Σε αντίθεση με τις επίμονες φήμες, εμείς ποτέ δεν τζογάρουμε (Contrary to stubborn rumors, we never gambled)", ανέβασε στο twitter ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης επισύναψε ένα άρθρο του στους New York Times (16 Φεβρουαρίου 2015) με τίτλο "Δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια στην Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου