Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι των ΗΠΑ θύματα Κινέζων χάκερ;

Το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού της κυβέρνησης των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι οι σημερινοί, όσο και οι παλαιότεροι εργαζόμενοι της έπεσαν θύματα της παραβίασης. Οι παραβιάσεις μπορεί να αφορούν διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, λένε επίσημοι της αμερικανικής κυβέρνησης.


Οι αρχές των HΠΑ είπαν ότι οι εκτιμήσεις εντοπίζουν τους χάκερ στην Κίνα. Το Πεκίνο αντέδρασε και χαρακτήρισε αυτούς τους ισχυρισμούς ως “ανεύθυνους”.

To Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού [OPM] είπε ότι αντιλήφθηκε την παραβίαση τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια μίας "επιθετικής προσπάθειας" να ενημερώσει τα συστήματα ασφαλείας του στον κυβερνοχώρο.

Το OPM – Office of Personnel Management – που έχει το ρόλο τμήματος διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ είπε ότι θα προσφέρει σε εκείνους που τα προσωπικά τους δεδομένα παραβιάστηκαν δωρεάν για 18 μήνες υπηρεσία monitoring και ασφάλιση για πλαστοπροσωπία.

Τα δεδομένα στους servers του OPM που παραβιάστηκαν φανερώνουν την εργασία του κάθε υπάλληλου, τις εκτιμήσεις επιδόσεων και την εκπαίδευση, είπαν οι αξιωματικοί. Στα στοιχεία που παραβιάστηκαν δεν περιλαμβάνονται οι έλεγχοι των τμημάτων εσωτερικών υποθέσεων.

Την υπόθεση ερευνούν το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Πηγή: pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου