Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Άδωνις Γεωργιάδης για Βαρουφάκη: «Είναι ψώνιο, νάρκισσος, ψυχασθενική περίπτωση»



Ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ευθεία επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, χρησιμοποιώντας απίστευτες εκφράσεις, ενώ επικαλέστηκε μέχρι και φράση του Θουκυδίδη που είναι στα… όρια της παρεξήγησης, αν δεν ερμηνευθεί με βάση τα αρχαία ελληνικά.
«Ας μην είμαστε καθώς πρέπει πια. Πρόκειται περί νάρκισσου. Ο κ. Βαρουφάκης είναι ένα ψώνιο», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης στην εκπομπή του, επικρίνοντας στη συνέχεια τον υπουργό Οικονομικών για το γεγονός ότι γράφει το μικρό του όνομα με ένα «ν».

Το πρώτο ξέσπασμα του κ. Γεωργιάδη προκλήθηκε από μία δήλωση που έκανε ο κ. Βαρουφάκης το Σάββατο, στην οποία ανέφερε «Ελπίζω οι δανειστές μας να μπλοφάρουν». Δηλαδή, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, αν δεν μπλοφάρουν; «Ουπς την κάτσαμε! Αυτό μας λέει;», συμπλήρωσε.
Αλλά ο κ. Γεωργιάδης δεν σταμάτησε εκεί. «Είναι ψώνιο, νάρκισσος, ψυχασθενική περίπτωση», είπε λίγα λεπτά αργότερα, σχολιάζοντας άλλη δήλωση του κ. Βαρουφάκη, στην οποία είπε ότι «η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, αλλά στο μέλλον της Ευρώπης».
«Τι είπε ο ποιητής! Ολη η Ευρώπη κρέμεται από τα… παντελόνια του Βαρουφάκη. Τέτοια υπουργάρα έχουμε! Αν το έλεγε άλλος, θα τον έπαιρναν με ζουρλομανδύα από το στούντιο και θα τον πήγαιναν για θεραπεία».
Και κάπου εκεί, ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε τον Θουκυδίδη και μία φράση που είχε γράψει στον Επιτάφιο του Περικλή, για να σχολιάσει τη σημερινή δήλωση του κ. Βαρουφάκη «Σήμερα είναι μία ωραία ημέρα».
«»Φιλοκαλουμέν τε γαρ μετ” ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας». Αλλά εδώ είναι μετά μαλακίας δεν είναι άνευ, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται!», είπε ο κ. Γεωργιάδης και φρόντισε να διευκρινίσει: «Η »μαλακία» είναι με την έννοια της μαλθακότητας στα αρχαία ελληνικά, για να μην παρεξηγηθώ και βάλει το ΕΣΡ κανένα πρόστιμο».
Και μετά από όλα αυτά, ο κ. Γεωργιάδης κατέληξε: «Δεν υπάρχει ο τύπος αυτός, είναι πέραν νοήσεως. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!».
Πηγή: thepaper.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου