Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«Ημέρες Καριέρας» στα Γιαννιτσά από το Επιμελητήριο Πέλλας



Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο, «αίθουσα πληροφόρησης Νέων» στα Γιαννιτσά πραγματοποιήθηκαν από το Επιμελητήριο Πέλλας, ως εταίρο της Σύμπραξης «Στήριξη Ανέργων στην Πέλλα» του έργου «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ανέργων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας» οι «Ημέρες Καριέρας» για τους ωφελούμενους που καταρτίστηκαν στην Βιολογική – Οικολογική Γεωργία.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Βλαδίκας Γεώργιος μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Ιορδάνη Τσώτσου και αναφέρθηκε στα οφέλη του προγράμματος και τον ρόλο του Επιμελητηρίου Πέλλας στην προώθηση της απασχόλησης στον τομέα της Βιολογικής – Οικολογικής Γεωργία ώστε επιχειρήσεις του Νομού Πέλλας να έρθουν σε επαφή με τους καταρτισμένους ωφελούμενους της δράσης με σκοπό την στελέχωσή τους με προσωπικό κατάλληλα καταρτισμένο στον τομέα της Βιολογικής – Οικολογικής Γεωργίας.

Στα πλαίσια της δράσης Ημέρες Καριέρας Πραγματοποιήθηκαν οι εξής παρουσιάσεις:
·         Η Ευρωπαϊκή Εμπειρία στη Βιολογική Οικολογική Γεωργία από τον τ. Ευρωβουλευτή κ. Ιωάννη Γκλαβάκη ο οποίος μετέφερε στους ωφελούμενους τους στόχους και τις στρατηγικές της Ευρωπαϊκης Ένωσης και την πολιτική που ακολουθεί για την ενδυνάμωση της βιολογικής – Οικολογικής Γεωργίας
·         Βιολογικής Καλλιέργεια Οποροκηπευτικών από τον κ. Ιωάννη Λαζαρίδης – Γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Πέλλας ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη της βιολογικής – Οικολογικής Γεωργίας, στις δυσκολίες και κινδύνους που αντιμετωπίζει ο παραγωγός και παρουσίασε τα προγράμματα ενίσχυσης, όπως ίσχυαν, για την Βιολογική και Οικολογική Γεωργία.
·         Παραγωγή – τυποποίηση – Εμπορία Βιολογικών προϊόντων από τον κ. Σταύρο Ελευθερίου – Υπεύθυνο Εξαγωγών της εταιρείας ΒΙΟΑΓΡΟΣ Α.Ε ο οποίος μετέφερε την εμπειρία της εταιρείας τους, η οποία είναι από τις αρχαιότερες στην Ελλάδα πάνω στο τομέα των Βιολογικών προϊόντων και τις ευκαιρίες και προοπτικές που ανοίγονται καθημερινά με την σωστή διάθεση των βιολογικών προϊόντων στην αγορά.
·         Βιολογική Φυτοπροστατία από τον κ. Κωνσταντίνο Λαγό – Γεωπόνο της Εταιρείας AGROSKY - ΓΕΩΒΕΤ ο οποίος ανέλυσε τους τρόπους και της διαδικασίες για μια πετυχημένη φυτοπροστασία μέσα από ενναλακτικούς οικολογικούς τρόπους προσθέτοντας στο τελικό προϊόν όλα τα στοιχεία για την σύγχρονη παραγωγή βιολογικών – οικολογικών καλλιεργειών.
·         Φοροτεχνική – Συμβουλευτική υποστήριξη στους ωφελούμενους του προγράμματος από τον κ. Αβραάμ Πανίδη – Φοροτεχνικό, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελλάδος, ο οποίος παρουσίασε τα βήματα για την ίδρυση επιχείρησης στον α’ γενή τομέα και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την σωστή λειτουργία των επιχειρήσεων. Παράλληλα επεσήμανε τις προκλήσεις και τους κινδύνους για κάθε νέο επιχειρηματία και τα σημεία που πρέπει να εστιάσει ο νέος επιχειρηματίας ώστε να ξεκινήσει την δραστηριότητα του με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Επίσης ανέλυσε το νέο Φορολογικό καθεστώς των αγροτών όπως ισχύει από φέτος.
·         Χρήση τεχνολογίας - Ίντερνετ στη Βιολογική – Οικολογική Γεωργία από την Δρ. Ιωάννα Διαμαντή Επιχειρηματία - Οικονομική Επόπτη του Επιμελητηρίου Πέλλας η οποία παρουσίασε την εξέλιξη και τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στον πρωτογενή τομέα και τρόπους ανάπτυξης της εξωστρέφειας των Βιολογικών επιχειρήσεων και στη δύναμη της προβολής μέσα από το διαδίκτυο των επιχειρήσεων του κλάδου.
Στη συνέχεια ακολούθησαν συζητήσεις μεταξύ ωφελούμενων και επιχειρηματιών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ό Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιωάννης Σουπιάδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών κ. Παναγιώτης Σαραφούδης, ωφελούμενοι του προγράμματος επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων καθώς και εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης υλοποίησης του έργου.

1 σχόλιο:

  1. 13 άτομα όλα κι όλα και οι μισοί είναι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου
    κλείστε το ρε ξεφτίλες αν δεν μπορείτε.
    Έχει γεμίσει η Ελλάδα με φορείς και οργανισμούς μόνο και μόνο για να παριστάνουν κάποιοι τους Πρόεδρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή