Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Η Τυνησία χτίζει τείχος μήκους 160 χλμ!



Η κυβέρνηση της Τυνησίας αποκάλυψε τα σχέδιά της να χτίσει ένα συνοριακό τείχος μήκους 160 χλμ στα σύνορά της με τη Λιβύη, ώστε να εμποδίσει τους τζιχαντιστές που προέρχονται από τη Λιβύη να εισέρχονται στο έδαφός της.

Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Χαμπίμπ Εσίντ δήλωσε ότι το τείχος θα υψωθεί από τις ακτές της Μεσογείου μέχρι βαθιά την έρημο.


Η απόφαση έρχεται στον απόηχο του μακελειού που προκλήθηκε σε τουριστικό θέρετρο της Τυνησίας από νεαρό τζιχαντιστή με τραγικό απολογισμό 38 νεκρούς τουρίστες που βρήκαν τον θάνατο ενώ έκαναν αμέριμνοι ηλιοθεραπεία.

Ο τζιχαντιστής που σκόρπισε τον θάνατο στο ξενοδοχείο στην πόλη Σούσε, θεωρείται ότι εκπαιδεύτηκε στη Λιβύη από την τζιχαντιστική οργάνωση Ανσάρ Αλ Σαρία, η οποία είναι σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ μαζί του στην εκπαίδευση ήταν και οι δύο τζιχαντιστές που επιτέθηκαν τον Μάρτιο στο Μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.

Και για τις δύο επιθέσεις την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει προειδοποιήσει ότι θα εξαπολύσει και νέες επιθέσεις στην Τυνησία.

Το τείχος θα χτιστεί από τον στρατό και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ταχύτατα, μέχρι το τέλος του έτους.

Μέχρι τότε η κυβέρνηση της Τυνησίας έχει αυξήσει κατακόρυφα τα μέτρα ασφαλείας. Μόνο στην πόλη Σούσε, όπου έγινε το τελευταίο μακελειό, έχουν αναπτυχθεί 1.400 αστυνομικοί σε ξενοδοχεία και παραλίες για την ασφάλεια των παραθεριστών.




tribune 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου