Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Πέρασε με 251 «ναι» και 17 διαρροές η πρόταση της κυβέρνησης



Σε μία βαριά πολιτικά ημέρα και μετέπειτα νύχτα, το νέο πακέτο μέτρων που πρότεινε η κυβέρνηση προς τους θεσμούς, προκειμένου να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή έβγαλε «καπνό», με 251 «ναι» και 17 διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλοι 15 βουλευτές αν και συντάχθηκαν υπέρ του «ναι», υποστηρίζουμε με επιστολή τους ότι δεν θα δεχτούν εφαρμοστικούς νόμους.

Συγκεκριμένα, συνολικά ψήφισαν 291 βουλευτές.
«Ναι» δήλωσαν 251, «Όχι» 32 και 8 δήλωσαν «Παρών». Εννέα βουλευτές απουσίαζαν από την ψηφοφορία (επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δύο της Χρυσής Αυγής).
Συγκεκριμένα, διαφοροποιήθηκαν δηλώνοντας:
«Όχι» Ιωάννα Γαϊτάνη (Α’ Θεσσαλονίκης) και Ελένη Ψαρρέα (Μεσσηνίας)
«Παρών» οι Αγλαϊα Κυρίτση (Επικρατείας), Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α’ Αθήνας), Δημήτρης Στρατούλης (Β’ Αθήνας), Ιωάννης Σταθάς (Βοιωτίας) και Αθανάσιος Σκουμάς (Βοιωτίας), Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθίας), Στάθης Λεουτσάκος (Α’ Πειραιώς), Παναγιώτης Λαφαζάνης (Β’ Πειραιώς)
Εκτός από τον κ. Ιωάννη Βαρουφάκη που ενημέρωσε την κυβέρνηση για την απουσία του ξεκαθαρίζοντας ότι στηρίζει απόλυτα τις διαπραγματευτικές της τακτικές, έλειψαν από την ψηφοφορία επιλέγοντας αυτό τον τρόπο να δηλώσουν την αντίθεσή τους με την επιδιωκόμενη συμφωνία οι: Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή, Βασίλης Κυριακάκης.
news.makedonias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου