Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Τεστ: Πώς θα καταλάβετε αν οι παλμοί της καρδιάς σας είναι φυσιολογικοί



Η διαταραχή του καρδιακού παλμού ευθύνεται για δεκάδες περιστατικά εμφράγματος και εγκεφαλικού. Εντοπίζοντας και αντιμετωπίζοντας έγκαιρα το πρόβλημα μπορείτε να προλάβετε πιθανώς θανατηφόρες επιπλοκές.
Οι διάφορες μορφές αρρυθμίας, όπως η κολπική μαρμαρυγή, είναι επικίνδυνες κυρίως επειδή δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές από τον ασθενή.
Όταν εκδηλώνονται έντονα συμπτώματα που αποδιοργανώνουν την καθημερινότητά μας,
όπως συχνές λιποθυμίες ή ισχυροί πόνοι σε κάποιο σημείο του σώματος, σπεύδουμε στο γιατρό ώστε να μάθουμε πού μπορεί να οφείλονται. Άλλες παθήσεις όμως είναι σχεδόν «αθόρυβες», γι’ αυτό και συνηθίζουμε να τις ονομάζουμε «σιωπηλούς δολοφόνους».
Δείτε πώς μπορείτε να τσεκάρετε τους παλμούς της καρδιάς σας με ένα απλό τεστ στο σπίτι.
Αρχικά, εντοπίστε τον παλμό τοποθετώντας το δείκτη του ενός χεριού σας στο λαιμό ή τον καρπό σας. Αρχίστε να χτυπάτε το πέλμα σας στο πάτωμα ρυθμικά με βάση τον παλμό σας για 60 δευτερόλεπτα.
Εάν ο παλμός είναι τόσο άστατος που δεν μπορείτε να τον «ακολουθήσετε», χαλαρώστε για μία ώρα και επαναλάβετε τη δοκιμή. Εάν και πάλι είναι αδύνατο να βρείτε σταθερό ρυθμό με βάση τους χτύπους της καρδιάς σας, καλό θα είναι να απευθυνθείτε στο γιατρό σας για μια πιο ακριβή μέτρηση. Ο γιατρός ίσως συστήσει ηλεκτροκαρδιογράφημα, το οποίο αποτυπώνει με ακρίβεια το μοτίβο των παλμών της καρδιάς ώστε να εντοπίζονται ανησυχητικές αποκλίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου