Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά για το ταξίδι στην Αίγινα την ώρα της πιο κρίσιμης ψηφοφορίας



Βροχή αρνητικών σχολίων συγκέντρωσε νωρίτερα ο Γιάνης Βαρουφάκης όταν μέσω Twitter γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι απόψε στη Βουλή για να ψηφίσει.
Ο κ. Βαρουφάκης επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους για την απουσία του και λίγο αργότερα κοινοποίησε μέσω Twitter την επιστολή με τη ψήφο του για την αποψινή ψηφοφορία στην οποία θα απουσιάζει.


Ωστόσο λίγο μετά κυκλοφόρησαν ο φωτογραφίες που τον έδειχνα μαζί με η σύζυγό του να βρίσκεται στο καράβι για την Αίγινα όπου έχει εξοχικό. Αυτό όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ακόμη περισσότερα σχόλια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο μόνο όταν βρίσκονται σε αποστολή της Κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό.

Λίγη ώρα νωρίτερα το protothema.gr κατήγγειλε πως δημοσιογράφος τους που προσπάθησε μαζί με φωτογράφο να προσεγγίσει τον κο Βαρουφάκη όταν αποβιβάστηκε, δέχτηκε επίθεση από άντρα της ασφάλειας του πρώην ΥΠΟΙΚ. Η ιστοσελίδα αναφέρει μάλιστα πως ένας από τους σωματοφύλακες του Γιάνη Βαρουφάκη επιτέθηκε στον Φρίξο Δρακοντίδη όταν ο δημοσιογράφος προσπάθησε να ζητήσει μια δήλωση από τον τέως υπουργό.

Το protothema αναφέρει μάλιστα πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τον απομακρύνουν βίαια με αποτέλεσμα ένας από τους τρεις αστυνομικούς της προσωπικής του φρουράς να του επιτεθεί, να τον αρπάξει από το λαιμό και να τον σπρώξει με βία στη μπουκαπόρτα όπου έπεσε και τραυματίστηκε στο κεφάλι.

 Για το περιστατικό της επίθεσης στον δημοσιογράφο του ΘΕΜΑτος ενημερώθηκε σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση ενώ ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης έχει ήδη μεταβεί στο λιμεναρχείο του νησιού όπου καταθέτει μήνυση εναντίον του πρώην υπουργού, της συζύγου του και των τριών ανδρών ασφαλείας.

Λίγα λεπτά μετά το δημοσίευμα ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε με ένα ακόμη tweet. 



Πηγή: www.lifo.gr

3 σχόλια:

  1. Αν προσέξεις ο πυρήνας του δημοσίου τομέα παραμένει ανέπαφος και το βάρος πέφτει πάλι στον ιδιωτικό τομέα. Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν προβλέπει, ούτε άμεσες περικοπές σε συντάξεις, επικουρικές, εφάπαξ και μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Είναι γεμάτο φόρους και δώστου φόρους. Μα καλά ποιον κοροιδεύουν; Οι ευρωπαίοι δεν είναι δουλειά τους να φτιάξουν ένα δίκαιο για τους φτωχούς μνημόνιο. Αυτό είναι δουλειά της ντόπιας κυβέρνησης. Οι ευρωπαίοι θα κοιτάξουν τα νούμερα και αν τους βγαίνουν έχει καλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν η Ελλαδίτσα βγει από την ΕΕ θα ακολουθήσουν και άλλοι. Για ποιο λόγο; Ιρλανδία και Πορτογαλία βγήκαν από τα μνημόνια. Η Πορτογαλία έτρεξε να βγει από το μνημόνιο, πληρώνοντας το ποσό που απέμενε με τη μία προκειμένου να πληρώσει και λιγότερους τόκους, όπως προβλέπει η συμφωνία που είχε υπογράψει με την τρόικα. Ιταλία και Ισπανία εφάρμοσαν οικιοθελή λιτότητα κόβοντας παροχές, χωρίς μνημόνια. Η Αλβανία ετοιμάζεται να μπει στην ΕΕ. Επίσης νομίζει ότι η δραχμή θα λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα. Μα το πρόβλημα είναι οι παθογένειες του κράτους. Δεν είναι ο υπερμεγέθης τραπεζικός τομέας όπως στην περίπτωση της Κύπρου. Ο Τσίπρας ήταν χαμογελαστός για να κλείσει το μάτι στους δικούς του, όχι στους ευρωπαίους. Και τώρα ο Τσίπρας κλαίει. Ο Μπαρουφάκης έπαιζε επί 5 μήνες το παιχνίδι του δειλού (chicken game), νομίζοντας ότι η ελληνική κρίση θα γονατίσει την παγκόσμια οικονομία. Τελικά το παιχνίδι το έχασε, η παγκόσμια οικονομία δεν επηρεάστηκε και το τρίτο μνημόνιο ετοιμάζεται με χειρότερους όρους και από ότι μαθαίνω οι ευρωπαίοι αυτή τη φορά θα ζητήσουν προαπαιτούμενα μέτρα πριν ανοίξουν την κάνουλα, εκεί να δεις γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Και φυσικά ΚΑΙ η Εκκλησία θέλει ευρώ. Δείτε τί "ξέφυγε" του θερμοκέφαλου "ευρωπαϊστή" Άνθιμου, παρά την επίσημη "σιωπή" της Εκκλησίας αυτές τις μέρες. Είναι πολλά τα λφτά....



    Το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δεν το στήριξαν ούτε μόνο ούτε κυρίως "όσοι μικρομεσαίοι έχουν επιβιώσει από την κρίση και φοβήθηκαν, ότι σε μία μετά-ευρωπαϊκή (οθωμανική) εποχή θα χάσουν ό,τι κατάφεραν τόσα χρόνια να αποταμιεύσουν με θυσίες και στερήσεις". Αυτοί εκπροσωπούνται ήδη από τη Χρυσή Αυγή αφού παραδοσιακά ο φασισμός επικαλείτο το "δίκιο των νοικυραίων".

    Ο Σύριζας διαχειρίζεται την κατάσταση για λογαρισμό της κρατικοδίατης ελίτ και του πελατειακού της κράτους. Οι μικρομεσαίοι που τον στηρίζουν είναι μόνο όσοι δεν σαρώθηκαν από το φαλημέντο του κρατιδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή