Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Από εδώ και εμπρος υπάρχει ναρκοπέδιο-Πιθανότητα, όχι βεβαιότητα συμφωνίας



«Πράττω αυτό που υποσχέθηκα. Δεν εξαπάτησα τον ελληνικό λαό, ούτε το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Παρά τις κλειστές τράπεζες ο ελληνικός λαός πήρε μια γενναία και ιστορική απόφαση. Δεν έδωσε εντολή ρήξης, αλλά ενίσχυσης της διαπραγματευτικής προσπάθειας. Εξέλαβα το «όχι» και ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στις προσπάθειές της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής

Από εδώ και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο και δεν έχω το δικαίωμα να το αγνοήσω ούτε να το κρύψω από τον ελληνικό λαό, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως υπάρχουν κύκλοι που επιδιώκουν την απαλλαγή τους από μια μη αρεστή κυβέρνηση.
Αποφασίσαμε να αποτρέψουμε ένα πολιτικό grexit με οικονομική πρόφαση. Για πρώτη φορά έχουμε στο τραπέζι σοβαρή συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Από την άλλη μεριά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που μας ζητήθηκε είναι δύσκολο πρόγραμμα.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)» ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής τα μεσάνυχτα και θα ολοκληρωθεί στις 3.00 τα ξημερώματα.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου