Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Γιάννης Σηφάκης : Να σεβαστεί η Ευρώπη το μεγαλειώδες ΟΧΙ του Ελληνικού λαού


Συμφωνία κοινωνικά δίκαιη, με αναπτυξιακό πακέτο , δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους και άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας και της χρηματοδότησης
Μετά την απόλυτη έκφραση του λαού που απέρριψε τους ωμούς εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, που γκρέμισε τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις (σε όλα τα επίπεδα) που έχουν όλη την ευθύνη για το πώς φθάσαμε ως εδώ,

 πρέπει να υπογραφεί συμφωνία μ ε τους δανειστές- «εταίρους» με την λογική του έντιμου συμβιβασμού. Συμφωνία στην οποία να περιλαμβάνεται δέσμευση για εκκίνηση διαδικασιών για την αναδιάρθρωση του χρέους, ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο για να ξεκινήσουν οι δημόσιες επενδύσεις έτσι που να παρακινηθεί και ο ιδιωτικός τομέας να επενδύσει και οι Τράπεζες να μπουν στην υποβοήθηση της ανάπτυξης και ακόμη τα μέτρα ( που σίγουρα θα είναι δύσκολα) να πληρωθούν πλέον από τους έχοντες.
Έτσι θα αποκατασταθεί η ρευστότητα και η  χρηματοδότηση και θα υπάρξει ανοιχτός ορίζοντας για την εφαρμογή του προγράμματος μας σε ορίζοντα 4ετίας.
Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλει σε λύση αν θέλει να διατηρηθεί η συνοχή και η βιωσιμότητα της ευρωζώνης αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.      


7 σχόλια:

  1. Χτες, ο λετονός πρωθυπουργός είπε, πως ο λαός του δεν καταλαβαίνει τους έλληνες. Μας είπε, πως και η χώρα του αντιμετώπισε πρόβλημα χρεωκοπίας, αλλά το σώσανε. Πώς; Μείωσαν το δημόσιο κατά 30% απολύοντας δημόσιους υπαλλήλους και μειώνοντας τους μισθούς στους εναπομείναντες. Δεν μπορούσε λοιπόν ο άνθρωπος να καταλάβει, γιατί δεν κάνουμε και εμείς κάτι τέτοιο.

    Πρακτικά, αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσα από μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης, που με αδιάβλητο τρόπο όχι μόνο θα πετάξει έξω όλο το κομματικό συνδικαλιστικό κηφηναριό, αλλά θα καταργήσει και πάμπολλους δημόσιους οργανισμούς σφραγίδα, που όχι μόνο δεν έχουν ουσία και περιεχόμενο, αλλά φτιάχτηκαν για να βολέψουν τους αφισοκολλητές και τους ομαδάρχες των κομμάτων της μεταπολίτευσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευθανασια!Να η λυση,που προτεινε εκεινο το ανθρωποειδες,η υπουργος υγειας της Ληθουανιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου είναι η ιερή αγελάδα του Ελλαδιστάν. Το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η σμίκρυνσή τους είναι απλά τεράστιο. Η παλιά γενιά προτιμά να ανατιναχτεί ο πλανήτης στον αέρα παρά να κάνει πίσω.

    Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν εφάρμοσαν μεταρρυθμίσεις. Έπαιζαν το σπασμένο τηλέφωνο μεταξύ τρόικας και λαού. Στην τρόικα έλεγαν ότι εφαρμόζουν ό,τι υπέγραφαν, αλλά δεν εφάρμοζαν τίποτε (π.χ. άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, φορολόγηση πλουσίων, απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση πρόωρων συντάξεων) και στο λαό έλεγαν ότι όπου να' ναι βγαίνουμε από το μνημόνιο.

    Κατά τα άλλα φταίει η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι γερμανοί..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φάκελος συντάξεις: 2,3 δις ευρώ το μήνα για συντάξεις, 4,4 εκατομμύρια συντάξεις, 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι, 3,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι (!) που πληρώνουν με τις εισφορές τους και τα δάνεια που παίρνει το κράτος τις συντάξεις.

    907,65 ευρώ η μέση σύνταξη γήρατος μέσα του 2013, 943 ευρώ μέσα του 2014!

    Από το σύνολο των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων το 29% αφορά σε δικαιούχους οι οποίοι παράλληλα λαμβάνουν και συντάξεις.

    http://www.protothema.gr/economy/article/287875/ellada-27-ekat-sudaxiouhoi-molis-36-ekat-oi-ergazomenoi/

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33039&subid=2&pubid=113310440

    http://makpress.blogspot.com/2015/02/25_89.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κύριε Σηφάκη μας κούρασες με τις μπούρδες και από δω και στο εξής να μην τολμήσεις να κατέβεις στα καμποχώρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΓΩ ΨΗΦΙΣΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΨΗΦΙΖΑ ΝΑΙ ΤΗ ΘΑ ΠΡΟΕΚΗΠΤΕ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή