Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Bloomberg:Τέλος χρόνου για την Ελλάδα.



Σε ώρες «μετράται» ο χρόνος που έχει στη διάθεση του ο Αλέξης Τσίπρας να καταλήξει σε ένα σχέδιο που θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και θα αποτρέψει την οικονομική καταστροφή, καθώς οι πολίτες δοκιμάζονται για δεύτερη εβδομάδα από τα capital controls αναφέρει το Bloomberg.Στο σημερινό τηλεγράφημα του το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρεται στην περαιτέρω πίεση που άσκησε η ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες, παραθέτοντας την δήλωση της Αγκέλα Μέρκελ ότι «ο χρόνος εξαντλείται».

Η αντίδραση των χρηματιστηριακών αγορών στο τελευταίο «στάδιο» της κρίσης ήταν σχετικά «αθόρυβη», υπονοώντας ότι οι συνέπειες μπορούν να συγκρατηθούν, αναφέρει.
Η Ελλάδα προχώρησε σε μια «προληπτική» παραχώρηση στους πιστωτές της με την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος έχει έρθει επανειλημμένως σε σύγκρουση με τους ομολόγους του και δη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτει.
Η υπεροχή του «όχι» και η παραίτηση τον ενισχύει στις επικείμενες διαπραγματεύσεις, αναφέρει ο Μάρκελ Αλεξάντροβιτς , οικονομολόγος στο Jeffries Group, προσθέτοντας ότι τώρα η Μέρκελ και ο Ολάντ πρέπει να αποφασίσουν εάν θα αφήσουν την Ελλάδα να φύγει, ή θα προσφέρουν μια καλύτερη απόφαση από αυτή που ήταν στο τραπέζι πριν από 10 ημέρες.
Εάν δεν βρει μια λύση η Ελλάδα ενδέχεται να παρασυρθεί προς μια έξοδο από το ευρώ, κάτι που τόσο ο Τσιπρας όσο και οι άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες λένε πως θέλουν να αποφύγουν τονίζει το τηλεγράφημα.
«Ο χρόνος εξαντλείται και το παράθυρο για μια συμφωνία στενεύει» σχολιάζει ο Μουζτάμπα Ραχμάν από το Eurasia Groupστο Λονδίνο. «Η Σύνοδος κορυφής της Τρίτης είναι πιθανόν να αποδειχτεί αποφασιστική για την συμμετοχή της Ελλάδα στο ευρώ» έγραψε σε πελάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου