Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Υπέρ της κατάργησης αφορολόγητου στους βουλευτές ο Γιάννης Σηφάκης



Η πρόταση Νόμου που καταθέτει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση για την κατάργηση του αφορολόγητου βουλευτικών αποζημιώσεων και μειώσεις σε αποζημιώσεις Υπουργών, Διοικητών ΔΕΚΟ και Προέδρων Ανεξάρτητων Αρχών δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει η αριστερά την κοινωνική δικαιοσύνη και ισοπολιτεία.
Την ίδια στιγμή που καταργείται το αφορολόγητο σε ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών, όπως οι αγρότες, πρέπει και το πολιτικό σύστημα να συμμετέχει με τον ίδιο τουλάχιστον τρόπο σε αυτή την έκτακτη κατάσταση.
Στηρίζω το σχέδιο Νόμου θεωρώντας το σαν ένα βήμα για την αποκατάσταση της φθαρμένης από το παρελθόν αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, για την επανατοποθέτηση της αποστολής των βουλευτών, Υπουργών κλπ σαν εκπροσώπους ενός λαού που ταλαιπωρείται. Οφείλουμε όλοι να συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση της έκτακτης συγκυρίας για τον λαό και την χώρα κατοχυρώνοντας τις αρχές της δημοκρατίας και ισοπολιτείας.

1 σχόλιο:

  1. Ο λαϊκισμός στο έπακρο. Φάε κουτόχορτο λαέ.
    Αν έχει @ρχ&δι@ ο Τσίπρας να φέρει νομοσχέδιο για να ελέγξει την ακίνητη περιουσία και τις καταθέσεις που απέκτησαν οι βουλευτές μας τα τελευταία 30 χρόνια. Γιατί με τα 5 ή 6 χιλιάρικα, ένας κοινός νους μπορεί να αντιληφθεί και να καταλάβει ότι δεν φτιάχνονται περιουσίες με αυτά τα λεφτά. Άρα από κάπου τάρπαξαν.
    Με το να μειωθεί λοιπόν ο μισθός 500 ή 1000 ευρώ, τα λαμόγια οι βουλευτές θα βρουν να τα αναπληρώσουν με ακόμη περισσότερους σπόνσορες και χορηγούς και πάλι θα τακονομήσουν. Θα την πληρώσουν όμως οι έντιμοι και καθαροί βουλευτές γιατί θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν και θα χάσει ο τόπος από αυτούς τους έντιμους και καθαρούς που τους έχει ανάγκη ο τόπος.
    Ας φέρει λοιπόν ο Τσίπρας νομοσχέδιο που θα δημεύει την κινητή και ακίνητη περιουσία που δεν μπορούν να τη δικαιολογήσουν.
    Αυτό περιμένουμε εμείς οι νοήμονες πολίτες που δεν τρώμε το κουτόχορτο του Τσίπρα. Γιατί έτσι πάει να καλύψει αυτούς που τάρπαξαν από τη Siemens, … τους εφοπλιστές και κάθε εκατομμυριούχο
    κύριε Σηφάκη μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η πολιτική αξιοπιστία και θα αποδοθεί η κοινωνική δικαιοσύνη. Να βάλλεται καμιά τουλάχιστον 20ριά λαμόγια βουλευτές στη φυλακή, γιατί όλα τάλλα είναι οι γνωστές παπαρολογίες που λέτε. Διαφορετικά θα αποδειχτείτε ότι πραγματικά μια αριστερή θλιβερή παρένθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή