Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Συντρίμια ο ΣΥΡΙΖΑ.Πάμε ολοταχώς για εκλογές.



Ο κύβος ερρίφθη και πάμε ολοταχώς για… κάλπες.Το επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η «μεγάλη πλειοψηφία επέλεξε μία διαφορετική διαδρομή» και συμπλήρωσε με νόημα ότι «θα γίνει ότι πρέπει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα».
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούν κυβέρνηση
ειδικού σκοπού, και επουδενί δεν θα δεχόταν ο Αλέξης Τσίπρας να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Την ίδια στιγμή, η κ. Γεροβασίλη δεν έκανε καμία αναφορά σε εσωτερικές διαδικασίες στο ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει σε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο Σεπτέμβριο. Με την στάση της αυτή δείχνει ότι όλες αυτές οι σκέψεις που έχουν γίνει ακυρώνονται και το μεγάλο ξεκαθάρισμα θα γίνει εντός της Βουλής.
Άμεση ήταν και η παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ότι «η σημερινή ψηφοφορία, καθιστά υποχρεωτικές άμεσες πρωτοβουλίες», εξηγώντας ότι αυτό πρέπει να γίνει «αφού κλειδώσει η συμφωνία, για σταθερή και συνεκτική κυβερνητική πλειοψηφία».
Θρυαλλίδα εξελίξεων
Θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση για τη χώρα, η απώλεια του ορίου των 120 βουλευτών για το κυβερνών κόμμα. Πλέον, μετά το αποτέλεσμα αυτό υπάρχει «θεσμική δυσαρμονία», αφού η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη, γεγονός που λειτούργησε καταλυτικά για να ληφθεί η απόφαση… για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου, θέλοντας να φέρει προ των ευθυνών τους όλους όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ «απειλούν» με την δημιουργία νέου κόμματος.
Ψήφος εμπιστοσύνης
Ουσιαστικά, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης, δηλαδή μετά τις 20 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, επιβεβαιώνουν πηγές του Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας πετάει έτσι στην Αριστερή Πλατφόρμα το «μπαλάκι» για την παραμονή της κυβέρνησης ή όχι. Κατά τη σημερινή ψηφοφορία συνολικά 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δανειακή σύμβαση, τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα. Ήδη χθες ο κ. Λαφαζάνης ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος. Μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι σαφές ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι πλέον ορατό.
 «Προφητικές» ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι τυχόν καταψήφιση του μνημονίου από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε καταστάσεις αδιεξόδου, φωτογραφίζοντας, έτσι, εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου