Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ούτε ν'ακούει για επιστροφή Σαμαρά ο Κώστας Καραμανλής.



Δεκάδες βουλευτές και κομματικά στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες διαδικτυακού ιστότοπου, έχουν τηλεφωνήσει στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον πιέζουν να «ηγηθεί της παράταξης» σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνά η Ν.Δ.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την εκκίνηση των διαδικασιών εκλογής νέου αρχηγού της Ν.Δ. τα τηλέφωνα στην Παναγή Κυριακού (όπου το πολιτικό γραφείο Καραμανλή) πήραν φωτιά!

Το αίτημα κοινό:
- Πρόεδρε, τώρα είναι ξανά η ώρα σου. Μόνο εσύ μπορείς να βγάλεις την παράταξη απ’ τη μεγάλη κρίση και τα συμπτώματα διάλυσης!
Παρόμοιου περιεχομένου ήταν και οι εισηγήσεις βουλευτών και στελεχών που τον έχουν επισκεφτεί στο γραφείο του αμέσως μετά το τραγικό για τη Ν.Δ. εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, πολλοί βουλευτές, στελέχη απ’ το χώρο της αυτοδιοίκησης, της νεολαίας, του συνδικαλιστικού χώρου τον συνάντησαν και του ζήτησαν να επανενεργοποιηθεί.
Σύσσωμη η βάση της ΝΔ αλλά και τα ιστορικά στελέχη του κόμματος αισθάνονται ότι η τριανδρία Σαμαρά - Βορίδη - Άδωνι θα διαλύσει με τις επιλογές της τη ΝΔ όπως επισημάναμε και στο σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο «Σαμαράς, Βορίδης και Άδωνις διαλύουν τη ΝΔ».
Από την άλλη πλευρά, κατά τις πληροφορίες μας, ο Κώστας Καραμανλής δείχνει να μην επιθυμεί την επιστροφή του.
Ωστόσο έχει έντονα προβληματιστεί απ’ τις αντιδράσεις όσων έχουν μιλήσει μαζί του, όπως επίσης και απ’ τα διαλυτικά συμπτώματα στο κόμμα μετά τη βαριά ήττα.
Στελέχη που συζητούν μαζί του εκτιμούν, ότι πολύ δύσκολα θα αποφασίσει να επανακάμψει στην κομματική ηγεσία.
Ωστόσο θεωρητικά δεν αποκλείουν να υποκύψει τελικά στις πιέσεις και να αποδεχτεί μια μεταβατική ηγεσία, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα και να αναδειχτεί ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ικανό να αντιπαρατεθεί με τον «σαραντάρη Τσίπρα», με τον οποίο -να σημειώσουμε- ο Καραμανλής μίλησε αργά το βράδυ της Κυριακής, τον συνεχάρη και του ευχήθηκε -σε πολύ καλό κλίμα- να προχωρήσει σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας που -όπως του τόνισε- είναι αναγκαία σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο…
Πάντως συνομιλητές του Κ. Καραμανλή μας τόνιζαν, ότι σε κάθε περίπτωση είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε τυχόν επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά, την οποία θεωρεί διασπαστική για τη Ν.Δ.!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου